Hlavní navigace

Na jaře 2015 se Windows Phone možná spojí s Windows RT [spekulace]

17. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, že dnes a zítra bude postupně uvolňována aktualizace Windows 8.1 pro stávající uživatele Windows 8, začíná se mluvit o tom, co bude následovat. Připraví Redmondští Windows 8.2 opět do roka, aby tento systém vyšel na podzim? Podle zdrojů Mary Jo Foley se to jeví jako stále méně pravděpodobná možnost. Na jaře má vyjít aktualizace pro Windows 8.1. Čili v době, kdy se objeví Windows Phone Blue.

Tip: Microsoft odhalil ceny Windows 8.1. Známe i ceny pro český region

Již dříve jsme psali, že Microsoft zřejmě sjednotí katalogy s aplikacemi pro obě platformy – nebo je aspoň hodně přiblíží. Kdy ale sjednotí operační systémy? Je zřejmé, že se k tomu blížíme. Zatím se zdá, že větší aktualizace Windows by měla být dostupná opět na jaře roku 2015. Vývojový tým divize operačních systémů v Microsoftu údajně mění priority a způsob práce. Výsledkem bude hybridní produkt, běžící na telefonech a tabletech.

 

Co se spojí? Windows Phone s Windows RT. Microsoft nepotřebuje mít dva systémy pro procesory ARM. Podle všeho zvolí cestu přidávání funkcí do Windows Phone, nikoli odebírání funkcí z Windows RT. Jestli si pamatujete na nedávné informace o tom, že přirozeným teritoriem Ertéček se zřejmě stanou phablety, tak tohle tomu nasvědčuje.

Zatím nezbývá než čekat. Do roku 2015 máme dost času. A jak známe nový Microsoft, ten o budoucnosti nebude hovořit ještě dlouho.

Zdroj: ZDNet