Hlavní navigace

Na podzim přijdou dva Nexusy. Půjde však o smartphony, tablet nedorazí

10. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rok 2015 bude pro Google v několika ohledech přelomový. Vůbec poprvé by měl letos na podzim představit hned dva nové smartphony a jeden z nich bude téměř určitě z dílen čínského Huawei. Řady zdrojů potvrzujících tuto zprávu se každým týdnem rozrůstají a dokonce i samotní zaměstnanci společnosti přípravu letošního phabletu Nexus nepřímo potvrdili.

Jak jsem se už zmínil, mělo by jít o phablet s úhlopříčkou 5,7" a rozlišením QHD. Nexus s logem Huawei by měl také být vůbec prvním referenčním zařízením Googlu, který by byl oficiálně dostupný v Číně. Stačí si jen vzpomenout, jak složitě se sem snažil své iPhony dostat Apple a prim v prodejích stále drží tamní výrobci, mezi které patří mj. i Huawei.

 

Google zároveň čínskému výrobci svým jménem pomůže při vstupu na americký trh, který je svou podobou přesným opakem toho čínského. Díky spolehlivé distribuci by se navíc Nexus od Huawei měl po roční odmlce oficiálně objevit i u nás a jak už jsme u čínských výrobců zvyklí, ani cena by nemusela být tak vysoká jako u posledního Nexusu od Motoroly.

O něco chudší jsou informace ohledně druhého a menšího Nexusu, který měli opět dostat na starost Jihokorejci z LG. Díky americkému webu AndroidPolice.com zatím jen víme, že by mělo jít o povýšený Nexus 5 s větším 5,2" displejem. LG však zatím mlčí a jen se množí spekulace naznačující nižší cenu než u phabletu od Huawei.

MMF24

Rodina smartphonů Nexus se tak letos na podzim s největší pravděpodobností rozroste o další dva modely. Řady tabletů Nexus ale údajně zůstanou při současných počtech a aktuální Nexus 9 by měl zůstat hlavním referenčním tabletem i pro celou první polovinu příštího roku.

Zdroj: The Information, The Verge, Fonearena