Hlavní navigace

Na PS4 se EA Access jen tak nedočkáte, Sony kontroluje vlastní byznys

31. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Koncept, kdy za předplatné dostanete neomezený přístup ke katalogu s obsahem, už přijala hudba, filmy a díky EA konečně i hry. Včera o tom informoval kolega Lukáš Václavík. V pilotním režimu za své peníze dostanete přímý přístup jen k pár hrám, na řadu jiných dostanete slevy. Situace se bude časem výrazně zlepšovat a předplatné bude pro někoho velmi výhodné.

Nabídka je však dostupná pouze majitelům konzole Xbox One. Nelze se proto divit, že ji konkurenční tábor nechválí. Podle Sony předplatné nemá dobrou hodnotu – pro majitele PS4. Že EA Access na jeho konzoli není k dispozici, je totiž vina samotného Sony. To se samo snaží prosadit s digitálním prodejem a půjčováním her.

 

Tak proč se nechat konkurencí obírat o zisky. Sony tvrdí, že se na něj pánové z Electronic Arts také obrátili, služba Access pro ně nicméně nebyla zajímavá. Nevěří, že by uživatelé vedle PlayStation Plus předpláceli ještě další službu za pět dolarů na měsíc (30 dolarů za rok), aby dostali tituly od jediného distributora.

CS24

Jenže EA není úplně malá firma a má v portfoliu významné tituly. I kdyby vás do roka z nich zajímaly dva nebo tři, pořád by se vám předplatné oproti plné ceně her vyplatilo bohatě. Vypadá to, že tentokrát Sony myslelo hlavně na sebe, nikoli na hráče.

Zdroj: Game Informer via WinBeta