Hlavní navigace

Na síť unikla Windows 10 se Spartanem. Na vývoji prohlížeče se podílí i Adobe

24. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft sám uvolnil sestavení 10041, ale bez Spartanu, který ještě není dostatečně připravený na to, aby si veřejně debutoval. Na síť teď unikla neoficiálními cestami o něco starší verze Windows 10 se Spartanem. Sestavení 10014 ovšem na oplátku jiné funkce chybí. Instalovat bychom jej nedoporučovali, protože podle jedinců, kteří se v instalačním obraze šťourali, došlo k modifikaci obrazu.

Nikdy nevíte, co může být špatně. V horším případě někdo instalaci obohatil malwarem. Spartan v tuto chvíli stejně nejspíš nemá tolik co nabídnout, aby vyvážil instalaci nehotového systému, takže většině bude stejně stačit podívat se na video. Video připravila neohrožená redakce webu WinBeta.

 

Mezitím se Microsoft na svém blogu rozepsal o spolupráci s Adobe, které se na přípravách prohlížeče také podílí. Firma v minulosti svou troškou do mlýna přispěla při vývoji Gecka, WebKitu nebo Blinku, Microsoft svůj prohlížeč ale více otevřel až nyní. Adobe se zasadilo o zlepšení typografie, rozložení prvků, grafického designu nebo animací.

Tato vylepšení jsou k dispozici k testování v aktuálních Windows 10 build 10041. Spartan tam není, Internet Explorer však aktuální vykreslovací jádro používá. Koho zajímají technologické novinky, můžete si více přečíst na IEBlogu.

Zdroj: WinBeta | IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?