Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Na trh s tablety míří 7" Spark s Linuxem a KDE Plasma Active UI. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 2. 2012 18:43

    návštěvník (neregistrovaný)

    Pane Morgane, můžete prosím citovat část mého příspěvku, kde označuji firmu Lenovo za monopol? S jistou mírou zjednodušení jsem za monopol označil Microsoft. Zdůvodnění svého názoru již opakovat nebudu, můžete si jej přečíst výše. Jen bych se ještě pokusil o hypotetický příměr. Představte si situaci, kdy vydavatelství XY by vlastnilo práva k 93% veškeré hudby. Z pozice své síly by s výrobci mp3 přehrávačů uzavíralo oboustraně výhodné dohody o spolupráci. Již ve výrobě by docházelo k umisťování hudby, v hodnotě 2000 kč, na každý mp3 přehrávač. Podle Vás je situace zcela v pořádku, protože celých sedum mp3 přehrávačů ze sta je prodáváno bez hudby a spotřebytel má tudíž možnost výběru. I když přichází o možnost volby barvy, tvaru, velikosti, kvality, výkonu...a je nucen vybírat z těch několika kousků bez hudby? Nebyla by situace na trhu s mp3 přehrávači diametrálně odlišná, kdyby neexistovalo jedno výrazně dominantní vydavatelství ale probíhal zde tuhý konkurenční boj?