Hlavní navigace

Nabíječka pro telefony s Androidem chytá malware. V prodeji bude již letos

7. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Viděli jsme spoustu bláznivých vynálezů, ale nabíječku, která současně slouží jako antivirus? S tímto nápadem se pochlubil startup Kaprica Security. Produkt není pouze fantazií bláznivého vědátora. Nabíječka Skorpion spatří světlo světa snad již v tomto roce. Když telefon připojíte k síti, spustíte se nejdříve rychlé skenování. Do dvou minut se prý dozvíte, jestli bylo zařízení nakaženo malwarem.

Tip: Gigaset SL930A: Němci zkřížili stolní telefon s androidím smartphonem

Do šesti minut vám nabíječka prozradí, zda malware modifikoval váš operační systém. Přehled o případných hrozbách bude dostupný skrze webové rozhraní. Nalezené škodlivé kódy vám rovněž nahlásí indikátor LED. Nemusíme asi rozebírat, co znamená zelená a co pak symbolizuje červená. Údajně se nenechá ošálit breberkami, které běžným antivirům namluví, že je všechno v pořádku.

 

Kaprica Security od investora na jaře získala 100 000 dolarů. Na vývoji se po čase začal podílet i Belkin, který se postará o výrobu a šíření produktu po světě. Za samotnou nabíječku dáte zhruba 65 dolarů, pak ale budete ještě platit měsíčně 3–4 dolary. Za ty budete dostávat nové funkce, virové definice a zpřístupní se vám upozornění. Kaprica produkt uvede buď ještě letos, nebo zkraje příštího roku.

Chytrá nabíječka potenciálně dovede prohledat jakýkoli chytrý telefon, ale k tomu bude ještě potřeba spolupráce ze strany výrobce softwaru. Ze začátku bude kompatibilita zajištěna s většinou zařízení s Androidem.

KL24

Nabíječka smartphonů, jež loví malware
Nabíječka smartphonů, jež loví malware | Foto: Kaprica Security

via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?