Hlavní navigace

Nadella potvrdil, že neprodá Xbox ani Bing. S tablety Surface má trpělivost

29. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Satya Nadella na konferenci serveru Re/code definitivně vyvrátil spekulace o tom, zda Microsoft prodá či neprodá Xbox a Bing. Herní konzole se neukázala být nejvýnosnějším byznysem a analytici již řadu měsíců říkají, že by se jí měl Microsoft zbavit a soustředit se na věci, v nichž exceluje. Bing je pak další kapitola, která Microsoft stála už dost peněz.

Jenže prodejte si vyhledávač, na němž momentálně stojí velká část vašich služeb a jejíž význam v rámci firmy v budoucnu jedině poroste. Xbox zase drží Microsoft v obývacích pokojích. Nadella potvrdil, že se ani jednoho z těchto byznysů nehodlá zbavovat.

 

Díky Xboxu Microsoft získal zkušenosti s hardwarem, které mu až do odkoupení mobilní divize Nokie chyběly. Ohledně Bingu ředitel Microsoft poukázal na to, že vyhledávač již dosáhl 30% tržního podílu, když započítáte také Yahoo, které Bing používá – a rádo by se ho kvůli nevýhodné dohodě s Microsoftem zbavilo.

KL24

Po Applu také nikdo nechce, když má iPhone 30% tržní podíl, aby byznys prodal, tak zní slova Nadelly. Současně ani nechce prodat vyhledávač zmíněnému Yahoo. Další otázky vedly k tomu, proč vyrábět Surface, když na něm firma tratí. Nadella kontroloval tím, že systémy Windows a Windows Server oba odstartovaly pomalu. Máme mít trpělivost.

Zdroj: Re/code via Windows IT Pro

Byl pro vás článek přínosný?