Hlavní navigace

Nadupaný počítač od BFG Tech

5. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prvotina od američanů z BFG Technologies se honosí názvem Phobos a nutno přiznat, že tento počítač by chtěl asi každý fanda pořádně výkonných mašin. Spotřeba bude pochopitelně otřesná, ale konfigurace nejvybavenějšího (a nejzajímavějšího) modelu Phobos Elite je doopravdy nekompromisní, nás zajímá asi nejvíce grafický podvozek. Tím není nic jiného, než dvojice dvoučipových karet GeForce GTX 295 chlazených vodou (tj. Quad SLI systém) doplněných o GeForce GTX 285 kvůli akceleraci PhysX instrukcí, na kterou už zřejmě vodní blok nezbyl.

BFG Phobos

Silný grafický výkon podporuje vodou chlazený blíže nespecifikovaný Intel Core i7 procesor o kmitočtu 3,2 GHz, pro operační systém bude k dispozici relativně slabých 6 GB RAM DDR3 pamětí. Plně to však nahradí celá čtveřice VelociRaptorů zapojených pravděpodobně v nějakém RAID poli a 1,2kW zdroj. Použitá mechanika je Blu-ray kombo.

BFG Phobos

Cena Phobos Elite je $8000, tj. v přepočtu na koruny nějakých 158 000 Kč. Skříň má na předním panelu dotykový displej, kterým lze ovládat celkový výkon systému a přehrávat hudbu či video (pravděpodobně slouží i k samotnému zapnutí PC, viz obrázky). Zajímavá je také dokovací stanice pro iPhone či iPod od jablečné firmy Apple. Celá sestava bude představena ve čtvrtek na CES 2009 v Las Vegas.

Zdroj: Electronista

Autor článku