Hlavní navigace

Nahradí tablety v oblasti her PC?

8. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf vývojářské společnosti Crytek přináší svou vizi budoucnosti, podle níž se má většina hráčů na PC přesunout k platformě tabletů.

Hraní na klasickém PC se v uplynulých letech dostalo spíše na vedlejší kolej v důsledku úspěchu domácích konzolí. Jeden z nejvýznamějších vývojářů her pro PC nyní přináší svou vizi budoucnosti, podle níž se hráči mají přesunout směrem k využití tabletů.

Šéf společnosti Crytek, Ceveat Yerli, se v rozhovoru s webem develop-online.net v následujícím komentáři vyjádřil k současné situaci na trhu:

"To, co se v současnosti děje, není úpadek, ale spíše posun směrem k mobilnímu segmentu a tabletům. Zmiňuji tato zařízení, protože mobilní a tabletové platformy nahrazují klasická PC, a v budoucnu je nahradí i v herní oblasti. Mobilní a tabletový segment přebírá prodeje notebookům, a převezme jejich roli i co se týká herního obsahu."

Crytek

Yerli dodává, že stahování z portálů jako App Store nebo Android Market bude stále běžnější. Notebooky pak budou jen stěží držet krok s jednoduchostí, přístupností a mobilitou tabletů. Tablety se tak v průběhu času mohou stát preferovanou herní platformou.

CS24

Ačkoliv se Yerliho vize může jevit trochu přitažená za vlasy, nedávná studie od společnosti Google odhalila, že 84 procent vlastníků tabletů v současnosti používá svá zařízení primárně pro hry.

Zdroj: notebookcheck.net