Hlavní navigace

Nákupní tip: Lídl začne ve čtvrtek prodávat fitness náramek ViFit jen za 999 Kč

3. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud hledáte levnější alternativu k náramkům FitBit nebo Jawbone, možná vás zaujme náramek ViFit od nizozemské společnosti Medisana. Oficiálně se u nás prodává za 1699 Kč, podle Heuréky je skladem nejlevněji za 1249 Kč, ale obchodní řetězec Lídl jej začne tento čtvrtek prodávat jen za 999 Kč, a to s nadstandardní tříletou zárukou.

ViFit

V ceně je samotný maličký přístroj ve tvaru spony, kterou lze připevnit za opasek nebo kapsu, v balení je ale také černý a oranžový náramek, kdybyste ViFit chtěli nosit na ruce. S rozměry 58 × 21 × 15 mm a hmotností 11,5 gramu se určitě nepronese.

 

Náramek obsahuje pouze akcelerometr. S tímto senzorem dokáže ViFit spočítat kroky, ušlou vzdálenost, spálené kalorie, měřit celkovou aktivitu a ukazovat v procentech splnění denního cíle. V noci pak měří délku a kvalitu spánku.

ViFit výsledky uchovává 15 dní, ale pomocí Bluetooth je můžete synchronizovat s aplikací pro Android nebo iOS, kde už zůstanou všechny dřívější měření. Náramek je odolný proti poškrábání, voděodolnost výrobce bohužel neslibuje. ViFit obsahuje maličký OLED displej, který umí zobrazit i hodiny a ukazuje stav akumulátoru. Ten nemusíte kontrolovat příliš často, přístroj prý vydrží nabitý až 7 dní.

ViFit ViFit 

CS24

Vyplatí se nákup? Pokud chcete jednodušší měřidlo, které se umí spojit s oběma hlavními mobilními platformami, tak ano. Náramky jako FitBit Flex nebo Jawbone Up stojí dvojnásobek. Navíc mají vibrační motorky k tichému buzení a nejspíš i lepší mobilní aplikace, ve kterých můžete sledovat a porovnávat aktivitu svých přátel. ViFit je spíš pro samotáře. A oproti přímé konkurenci má vlastní displej.

Měřit aktivitu pomocí akcelerometru už dnes dokáže i smartphone díky aplikacím jako Google Fit, Moves apod. Mobil ale ne vždy máte u sebe a kontinuální měření u něj dokáže rychleji vybíjet akumulátor.