Hlavní navigace

Nakupujte před Vánoci Office se slevou

12. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spolu s osobními počítači, notebooky a dalšími zařízeními, která jsou na Vánoce oblíbeným dárkem, stoupají každoročně začátkem prosince prodeje také společnosti Microsoft. Ta totiž právě tato zařízení vybavuje operačními systémy a kancelářskými balíčky. Aby Microsoft předvánoční prodeje ještě podpořil, nabízí letos kancelářský balík Office 2010 pro studenty a domácnosti za zvýhodněnou cenu.

Balík Office 2010 pro studenty a domácnosti obsahuje následující produkty:

Tip: Prohlédněte si také videa, která jednotlivé produkty sady Office 2010 prezentují.

Standardní krabicová verze je v současnosti k dostání za oficiální cenu 139 EUR (asi 3 400 Kč), české internetové obchody ji pak zpravidla prodávají za cenu kolem 3 000 Kč. Zakoupíte-li si však do 10. prosince sadu ve formě Karty s instalačním kódem Product Key (v anglické zkratce PKC, Product Key Card), získáte Office 2010 pro studenty a domácnosti jen za 1 990 Kč.

Ve srovnání s krabicovou verzí vychází tato nabídka výrazně levněji, ve srovnání se v současnosti prodávanou PKC verzí, jejíž doporučená cena je 2 490 Kč, už však o takovou úsporu nejde. Je ale možné, že některé internetové obchody nabídnou v rámci předvánočních akcí sadu ještě výhodněji, což už se při koupi Office pro domácí využití může vyplatit.

Pozor, levněji však vyjde jen v případě, kdy chcete Office instalovat na jeden počítač. Pokud chcete novou sadou Office 2010 vybavit několik počítačů v domácnosti, pak se vyplatí spíše krabicová verze, jejíž licence umožňuje nainstalovat zakoupenou sadu až na 3 počítače v domácnosti.

Jak na Product Key

Instalační kód Product Key je kódem, který je třeba zadat do některé z aplikací Office pro jejich aktivaci. Zakoupené balení tak obsahuje jen samotný kód, instalační soubory na CD nebo jiném médiu byste hledali marně.

Samotné aplikace sady Office pak zpravidla najdete předkopírované na téměř všech nově zakoupených počítačích. Instalátor sady Microsoft Office 2010 se spustí sám při pokusu o spuštění programu z nabídky Start operačního systému Windows nebo při pokusu o otevření wordovského nebo excelovského souboru. Následně instalátor požádá o zadání kódu – ten naleznete právě na Kartě s kódem Product Key (PKC).

Tip: Víte, zda můžete nově zakoupená Office nainstalovat na více počítačů nebo přejít ze starého PC na nový? Podmínky využívání jednotlivých sad Office 2010 najdete zde.

„Karta s kódem (PKC) neobsahuje žádné instalační médium, je ekologičtější a vyjde levněji než klasická krabicová verze. Karta je určena pro prodej s počítači – chce-li zákazník ušetřit při nákupu sady Office, pak spolu s novým počítačem koupí i levnější Kartu s instalačním kódem,“ vysvětluje Petr Bobek, produktový manažer divize Information Worker ve společnosti Microsoft..

KL24

Pokud zakoupíte počítač bez předkopírovaného instalačního balíčku Microsoft Office 2010, můžete si jej po zakoupení karty s kódem (PKC) zdarma stáhnout z internetu. Internetový odkaz je uveden na balení Karty. Instalační balíček je také dostupný na serverech www.stahuj.cz nebo www.slunecnice.cz.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?