Hlavní navigace

Nalok – nakupujte čerstvé potraviny online

20. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nalok.cz je nový nákupní portál sdružující farmáře a tržnice s čerstvými potravinami. Jeho cílem je pomáhat místním farmářům, podporovat tuzemský obchod a také kupujícím vyhledat nejbližší místo prodeje, případně rovnou nakoupit. Zkratka Nalok znamená „nakupujte lokálně“, to si lze vyložit jak pro omezení na český trh, tak na region, ve kterém bydlíte.

Portál pracuje s mapovými podklady Googlu, takže jednotliví obchodníci jsou označeni jako POI (zájmové body). Nalok obsahuje čtyři hlavní části:

  • Farmy – produkce potravin ve vašem okolí
  • Trhy a akce – zde jsou zaznamenávány potravinové trhy v okolí s datem prodeje
  • Produkt – tipy na zboží a jejich vyhledávač
  • Bedýnky – prodej zboží, farmář naplní bedýnku některým z produktů a vy si ji můžete nechat poslat domů nebo vyzvednout na určeném místě

Farmářské trhy v Česku, zdroj: Nalok

Nalok má zviditelnit české prodejce, kteří mohou nabídnout lepší kvalitu, rychlejší dodávku i podobnou cenu jako hypermarkety, které si zboží nechají posílat z celého světa. S místními obchodníky si ale můžete popovídat o výrobním procesu a poradí vám, jak potraviny správně zpracovat a skladovat.

CS24

Portál stojí i padá se zájmem uživatelů i samotných producentů. Zatím na mapě není mnoho produktů, trhů ani výrobků, bedýnka dokonce ani jedna. Každý ale může na mapu přidat vlastní zájmový bod.

Nalok je také sociální, najdete jej na Facebooku i Twitteru.