Hlavní navigace

Náměstí Republiky, příští stanice Vodafone (operátor si pronajme stanici metra)

29. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Španělsko je kvůli společné měně v krizi a hledá nejrůznější cesty, jak ušetřit. Vydělat peníze netradičním způsobem zkouší hlavní město Madrid, který pronajme stanici metra mobilnímu operátoru Vodafone. Ve skutečnosti jde o pronájem hlavně virtuální, stanice se totiž přejmenuje ze současného názvu Sol (česky slunce) na Vodafone Sol.

V Česku byste nejspíše slyšeli hlášení: „Náměstí Republiky, příští stanice Vodafone“.

Vodafone si takto pronajme stanici metra na tři roky a za každý rok zaplatí Madridu jedem milion eur, což je zhruba desetina příjmů z reklamy madridské dopravní společnosti. Tato konkrétní trasa (linka 2) je značena červeně, podobně jako pražská linka C. Vodafone je druhým největším operátorem ve Španělsku hned po domácí Telefónice a má kolem 17 milionů zákazníků.

Sol je na červené lince u řeky (nebo je to modrá trasa metra?)

Již v minulosti stanici reklamním způsobem okupoval Samsung, takže místní by měli být zvyklí. Stanice Sol je v centru Madridu u náměstí Puerta del Sol a projíždí tudy 120 tisíc lidí denně. K přejmenování dojde 1. června.

 

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.