Hlavní navigace

Nanoxia Deep Silence 1 přichází na český trh. Má se Fractal Design Define bát?

18. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V segmentu počítačových skříní zaměřených na tiché chlazení v současnosti jednoznačně dominuje řada skříní Define od výrobce Fractal Design. Nyní se však na český trh dostává novinka s označením Deep Silence 1 od výrobce Nanoxia.

Nanoxia Deep Silence 1
Rozměry skříně činí 517 × 532 × 220 mm, hmotnost je poměrně vysokých 11,34 kg. Na celou konstrukci skříně byl použit 0,7mm ocelový plech. Na obou bočnicích je nalepen odhlučňovací materiál, totožné řešení používá i Fractal Design či Cooler Master u svých skříní Silencio. Podporované formáty základní desek jsou ATX, XL-ATX, micro-ATX a mini-ITX. V plechu, na který se osazuje základní deska, je několik otvorů, které slouží pro snadnější vedení kabeláže od zdroje. Přední dělená dvířka kryjí perforovaný přední panel. Na horní straně skříně naleznete konektory USB (dva z nich USB 3.0) a konektory pro audio.

 Nanoxia Deep Silence 1 Nanoxia Deep Silence 1Nanoxia Deep Silence 1

Pro pevné disky jsou připraveny celkem tři oddělené koše. Dva z nich pojmou tři disky, do třetího lze osadit pouze dva.  V základu jsou všechny koše osazena hned za čelní stranou skříně. Pokud plánujete osazení dlouhých grafických karet, můžete některý z kosů buď zcela vyjmout, anebo ho přemístit do pozice na dně skříně. Pro optické mechaniky jsou k dispozici tři pozice.

 

Dostatečné proudění vzduchu zajišťují tři dodávané ventilátory (dva 120mm vpředu a jeden 140mm vzadu). Další ventilátory lze osadit do levé bočnice, do dna a do stropu skříně. Při osazení dvou stropních pozic ventilátory můžete otevřít na vrchu skříně dvířka, která umožní lepší odvod teplého vzduchu. Součástí skříně je také jednoduchý regulátor otáček, který naleznete za předním panelem hned nad pozicemi pro optické mechaniky. Milovníci vodního chlazení ocení dostatečný prostor pro dva 240mm radiátory (vpředu a na stopu).

Nanoxia Deep Silence 1 Nanoxia Deep Silence 1 Nanoxia Deep Silence 1

MMF24

Novinka je momentálně k dispozici skladem u oficiálního českého distributora za cenu 2899 Kč. Konkurenční Define R4 stojí zhruba o 500 Kč méně. Čím by mohla novinka zaujmout, jsou kvalitní dodávané ventilátory, jejichž cena se pohybuje kolem 300 Kč za kus. Skříň je zatím dostupná ve dvou barevných variantách, další varianty by se měly objevit později.

Zdroj: Bostar, Nanoxia