Hlavní navigace

Nanoxia Deep Silence 3 - další z řady kopií oblíbené skříně Define R4

25. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Skříň Fractal Design Define při svém uvedení na trh způsobila značný rozruch. Za přijatelnou cenu nabídla promyšlenou konstrukci zaměřenou na pohlcení hluku instalovaných komponent a jednoduchý líbivý design. Časem se na trhu objevila celá řada konkurenčních modelů, mezi jedny z nejpovedenějších „kopií“ patří skříně od Nanoxie. Nyní tento výrobce představil nový model s označením Deep Silence 3.

Nanoxia Deep Silence 3

Svými rozměry 520 × 456 × 207 mm se téměř na chlup podobá konkurenčnímu Define R4. Hmotnostně je na tom novinka od Nanoxie lépe – váží pouze 9,3 kg. Nižší hmotnost ovšem nemusí být výhoda, může to také značit použití tenčích plechů a tím horší tuhost konstrukce.

Vnitřek nabízí dostatek prostoru pro osazení základních desek formátu mini ITX, micro ATX, ATX a dokonce i XL-ATX. Pro rozšiřující karty je k dispozici sedm slotů, po vyjmutí koše na pevné disky se může délka karet vyšplhat až na 430 mm.

Pevné disky se osazují do tří oddělených košů v přední části skříně. Kapacita horního koše jsou tři 2,5" disky, prostřední a spodní koš pojmou dohromady pět 3,5" disků. Výrobce nezapomíná ani na příznivce optických mechanik nebo regulátorů ventilátorů, pro které jsou k dispozici tři šachty kryté odhlučněnými dvířky. Tlumící hmota je i na obou bočnicích.

Konstruktéři nezapomněli ani na zajištění dostatečného proudění vzduchu. Vpředu jsou osazeny dva 120mm ventilátory, které nasávají studený vzduch dovnitř. Na opačném konci skříně je osazen jeden 120mm ventilátor, který naopak odsává ohřátý vzduch z interiéru pryč. Pokud by vám výkon chlazení nedostačoval, můžete osadit další dva ventilátory do stropu a jeden na dno. Ve výchozím stavu jsou ovšem tyto pozice zaslepeny krytkami s tlumící hmotou.

Rozšiřující konektory jsou osazeny na horní hraně skříně. K dispozici jsou tři konektory USB (dva z nich standardu 3.0) a konektory pro audio. V jejich blízkosti je také osazena tlačítko pro spuštění PC. Resetovací tlačítko budete bohužel hledat marně.

ICTS24

Oficiální cena této novinky nebyla oznámena, odhadujeme, že se bude pohybovat zhruba kolem 2000 Kč. Skříň by se měla dostat na trh v následujících týdnech.

Zdroj: Nanoxia