Hlavní navigace

Nášup novinek čekejte koncem jara. Konference Google I/O proběhne 28. a 29. května

11. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší vývojářská konference Googlu letos proběhne už poosmé v řadě. Jen v letech 2012 a 2014 se konala v červnu, ale tentokrát se vrátí do obvyklejšího květnového termínu, přesněji ve čtvrtek 28. a pátek 29. května. Akce proběhne Moscone Center West v San Francisku, registrace účastníků začne 17. března v 18:00 našeho času.

Google I/O proběhne 28. a 29. května
Google I/O proběhne 28. a 29. května

Loňská akce se točila převážně kolem Androidu. Na I/O firma představila Android L (5.0 Lollipop) a s ním spojené systémy pro chytré hodinky (Wear), automobily (Auto), televizory (TV). Google také uvedl program Android One pro levné telefony, fitness službu Fit a pasivní brýle pro virtuální realitu Cardboard

Navíc přidal ještě nový Material Design, který prostoupí mobilními aplikacemi i webem. Aby toho nebylo málo, Google řekl, že bude možné spouštět aplikace pro Android na Chromeboocích a přes Chromecast bude možné zrcadlit obraz z mobilu nebo tabletu.

 

Co čekat od letošního roku? Vzhledem k zaměření akce určitě další novinky pro Android a Chrome, ale nic konkrétnějšího v tuto chvíli nevíme. Na cestě je Android 5.1 a s ním spojené novinky pro mobily, tablety, hodinky, TV i auta. Google stále slibuje funkce pro Chrome OS jako podporu skenerů, dalších cloudových úložišť nebo síťových disků.

CS24

Osobně bych si vsadil ještě na Android pro domácnosti. Google už v roce 2011 představil platformu Android @Home, která měla propojit mobily s chytrou elektronikou v bytě, ale prakticky hned po skončení konference I/O jsme o ní už neslyšeli. Jenže loni Google za 3,2 miliardy dolarů koupil Nest, který tuto vizi naplňuje – staví chytré termostaty a kouřové hlásiče, nově bude dělat i bezpečnostní kamery. Apple navíc loni představil vlastní platformu HomeKit, která má rovněž propojit elektroniku v domácnosti. Odpověď Googlu musí přijít.

via +Sundar Pichai