Hlavní navigace

Navigaci od Nokie získají i konkurenční telefony s Windows Phone

24. 1. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Spekulovalo se o tom už mnohokrát dříve, teprve nyní ale ta situace nastala. Společnosti Nokia a Microsoft se mezi sebou dohodly o možnosti používat navigaci Nokia Drive + Beta i na dalších mobilních telefonech s Windows Phone 8. Pro stále celkem nový operační systém se tak jedná o nezanedbatelnou výhodu. I když navigace od Nokie není bez chyb, výrobce má dostatek zkušeností na to, aby všechny nedostatky odstranil a nabídl skutečně lákavý produkt, který může změnit preference mnoha uživatelů.

Nokia Drive +

Už tedy nezáleží na tom, jestli máte systém Windows Phone 8 na Nokii, HTC nebo třeba Samsungu, navigaci si můžete libovolně stáhnout z Marketplace. Prozatím je nabídka aktuální pouze pro USA, Kanadu a Velkou Británii, nepochybujeme ale, že bude velmi brzo navigace dostupná celosvětově.

Z pochopitelných důvodů společnosti nezveřejnily přesné podmínky dohody. Bylo by ale jistě zajímavé vědět, jestli jde Nokii v prvé řadě o větší popularitu Windows Phone 8, nebo zkrátka chce, aby na její produkt mohly upozorňovat i konkurenční značky. Myslíte, že Nokia dělá dobře, když „svou“ navigaci nabízí i ostatním?

Zdroj: Blogs.Windows