Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nebezpečné 12+4pinové konektory: Spolehlivost je horší než u starých 8pinů, už když se zatíží na 50 %. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Včera 23:25

    Akulacz

    V mobilu je základ 5V a pokud se zařízení dohodnou, nabíječka v určitých krocích zvyšuje napětí někam k 20V. Pokud nabíječka nedostane od zařízení informací, tak pouští jen těch 5V.
    U PC zdroje je ta myšlenka taková, že by pustil 12V 24A (4A/pin), což by stačilo na karty nižší třídy/start karty vyšší třídy. Pokud by přes ty 4 datové piny zdroj dostal informací, že GPU podporuje například 24V, tak by zdroj pustil 24V.
    Na GPU je už teď měnič (spínaný - pouze cívky, kondenzátory, spínací tranzistory, nikoliv trafo), který snižuje napětí z 12 na ten třeba 1V pro jádro ale několik dalších úrovní pro paměti, sběrnice... Účinnost bude dost podobná, pouze to bude trochu dražší (tranzistory a kondenzátory na vyšší napětí) ale když se to dá ufinancovat v nabíječce (kde konvertuješ 240V AC na 5-20V DC) za pár euro a telefonu za 100€(kde máš měnič 20-5V na 4,2V, tak na kartách za 1000€+ by to projít mohlo...