Hlavní navigace

NEC a jeho notebook s Tegrou

11. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

NEC na CESu ukázal netradiční zařízení, které označuje jako "Mobilní notebook". Jde vlastně o vzkříšení dnes už mrtvého konceptu smartbooků, NEC ovšem neosadil nějaký starý ARM, ale rovnou dvoujádrovou Tegru.


NEC Mobile notebook není netbook. Jde o malé zaklapovací zařízení, které má šasi trochu roztažené do šířky, na klávesnici tak bude možné jakž-takž psát. Odporový (rezistivní) = jednodotykový 7" displej má rozlišení 800 × 480 px a co do výkonu tu máme 1GHz dvoujádro Nvidia Tegra T-250, takže na rozdíl od starších smartbooků asi na nedostatek výkonu žehrat nebudete.

Operačním systémem je Google Android 2.2 Froyo, od tabletu  či chytrého telefonu se tak "mobilní notebook" odlišuje jen tím, že při psaní románů nemusíte patlat displej, ale máte tu pěknou klávesnici. Pod ní je nějaké čidlo prstu, v podstatě velmi malý touchpad. Je tu Bluetooth, Wi-Fi, 3,5mm konektor na sluchátka a miniUSB port. Vzadu v rohu černě lesklého víka najdete kameru.

KL24

Více se toho asi bohužel nedozvíme, jak uvidíte ve videu, přítomný zástupce NECu nebyl přehnaně ochotný a kromě "to je tajné" nebo "ještě nevíme" zmínil jen hmotnost kolem 600 g. Půjde s tímto mladším smartbookem NEC na trh?

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?