Hlavní navigace

Nechcete Samsungu vrátit Galaxy Note 7? Dostanete aktualizaci omezující nabíjení

26. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung Galaxy Note 7 je velmi problémový telefon, byť ambice měl velké. Posuďte sami z našich titulků, jak šel čas:

Samsung se nejprve pokoušel probémy řešit výměnou za nový kus, poté ale celou výrobu zrušil a zákazníky informoval, ať telefony vrátí. Kompenzace bude vrácení celé finanční částky, nebo nabídka jiného telefony Samsung – s vrácením části peněz, neboť Galaxy Note 7 byl nejdražším smartphonem v portfoliu Samsungu.

Pokud se jej rozhodnete vrátit, měli byste využít oficiální krabici,
kterou Samsung rozešle zákazníkům, kteří nakoupili přímo u něj. Jak to vypadá se můžete podívat na videu:

Stejně jako u Volkswagenu a jeho dieselgate, vrácení není (a nemůže) být povinné. Samsung zřejmě počítá, že si někteří uživatelé budou chtít Galaxy Note 7 z různých důvodů ponechat, třeba jako sběratelský kousek. Od pondělí 31. října proto bude dostupná nová aktualizaca, která omezí nabíjení akumulátoru na maximální hodnotu 60 %. To by mělo zajistit lepší bezpečnost v případě, že máte problémový kus a přes varování jej budete používat.

CS24


  Zlí jazykové tvrdí, že název Note je odepsaný a Samsung bude muset přijít u nástupce s něčím jiným. To je částečně určitě pravda, neboť Galaxy Note 8 zde byl už v roce 2013 a šlo o tablet. Novinka, na které Samsung jistě už pracuje, se tedy bude muset jmenovat jinak z obou důvodů.

zdroj: TZ Samsung

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.