Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nechci se zastávat českých operátorů, ale… (komentář). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 2. 2019 18:39

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    Platilo to možná za starého vedení ČTÚ, teď se snaží. V poslední aukci měl 4. operátor podmínky dobré. Měl jisté vyhrazené pásmo, zajištěný národní roaming, aby mohl využívat síť konkurentů, dokud nevybuduje vlastní. Dva nováčci se dokonce přihlásili, ale přihazovací části se vůbec nezúčastnili, takže ten vyhrazený blok propadl stávající trojce.

    Podle všeho to vypadá, že ty dva byli jen nastrčení bílí koně, aby odradili případné další zájemce. Přiznalo to i Kellnerovo PPF, které se do aukce přihlásilo jako jeden z nováčků, ale odstoupilo proto, že ČTÚ zakázal dražitelům fúzi s některým ze současných operátorů. A krátce nato PPF koupila O2. Kellner mohl tímhle krokem teoreticky získat dvě třetiny vyhrazeného pásma a "obrat" T-Mobile a Vodafone.