Hlavní navigace

Názor k článku Nedostupnost hardwaru podle analytiků potrvá až do příštího roku, celý průmysl masivně nestíhá od JirkaK - Pokroku? Jak souvisí vývoj nového HW s tím...

  • 2. 3. 2021 13:39

    JirkaK

    Pokroku? Jak souvisí vývoj nového HW s tím co se aktuálně vyrábí? Jako že ti inženýři co navrhují čipy po jeho návrhu klušou do fabrik a obsluhují tam mašíny? A co takové SW vývojáři? Ti až mají něco naprogramované taky mají běžet do fabriky a pomáhat? A do které fabriky by vlastně měli naklusat?

    Vzhledem k finanční závěrce a tržbám, které dosáhla NV, nebo i ke statistikám z Mindfactory jasně vidíme že se toho herního HW prodává výrazně více. V tom německém krámě asi o 20% více grafik/týdně než před rokem (myšleno v kategorii 400€+), NVIDIA navýšila zisk z herních karet ještě více.

    Pokud se ten HW nevyrábí, co ty krámy prodávají a kde se berou ty obří tržby? Problém je že i při rekordní výrobě ta výroba hrubě nestačí pokrývat nabídku.

    Sešlo se několik faktorů, covid který zvýšil poptávku po hw, mezigenerační posun motivující lidi k upgrade a když to přišlo do krůmů tak vyskočil bitcoin tak vysoko že se v pohodě vyplatí těžit kryptoměny na grafických kartách, takže mineři tak dokáží vykoupit vše na co přijdou.