Hlavní navigace

Nejen inzerát, už i Nadella potvrdil, že Microsoft chce jedna Windows

23. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Sám Nadella už potvrdil, že cílem Microsoftu je mít jeden operační systém. Řekl to při příležitosti odhalení finančních výsledků společnosti za poslední čtvrtletí.

Původní zpráva:

Další z inzerátů, prostřednictvím nichž Microsoft shání nové zaměstnance, prozrazuje záměry společnosti vybudovat jeden operační systém. Už dříve jsme zaslechli, že Windows Phone se sloučí s Windows RT. Mezitím Windows (Phone) 8 nebo Xbox One používají stejné jádro, takže sen jediného operačního systému není příliš vzdálen zrealizování.

 

Frameworku pro tento systém se neoficiálně říká Windows OneCore. Jedním z cílů je, aby aplikace používaly stejné uživatelské prostředí na každé platformě. Opět, nic nového, spíše se jedná o potvrzení, že vývojáři budou mít v budoucnu zase jednodušší život a uživatel bude moct jednu aplikaci používat na každé platformě, ať půjde o telefon, tablet, počítač nebo herní konzoli.

KL24

Dříve nás ale čeká letní aktualizace stávajících Windows. V srpnu se podle mnoha a mnoha spekulací má objevit druhý balík s novinkami pro Windows 8.1. Potvrzují to i čerstvé materiály. Jestli jsou pravé, nevíme. Vydání dne 12. srpna, tedy během záplatovacího úterý, ovšem smysl dává. Kdy jindy by ostatně aktualizace měla přijít?

via Winbeta 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?