Hlavní navigace

Nejen reklama a poznámky, YouTube ve videích nově zobrazí i speciální karty

17. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dnes představil nového „rušiče“ videí. Tvůrci dosud mohli do svých klipů vkládat poznámky s odkazy, nově tam mohou vkládat i tzv. karty. Pomocí nich mohou autoři upozornit na svá další videa, playlisty, webové stránky, crowdfundingové kampaně atd.

Karty na YouTube Karty na YouTube
Karty na YouTube

Ve videu se karty zobrazí v pravém horním rohu pomocí ikonky „i“, na ni musí uživatel kliknout. Během přehrávání se ale karta ve stanovený čas sama otevře. Funguje to na desktopu i v mobilních aplikacích. Google chce pomocí karet dát autorům do rukou další nástroj, jak se účinněji spojit s fanoušky a udělat video více interaktivní. Vyzkoušet si je můžete na těchto videích (1, 2, 3, 4, 5 a 6).

Karty jsou dostupné v pěti typech:

  • Propagační karta: Podobně jako propagační poznámky mohou i propagační karty přímo ve videu doporučovat licencované reklamní zboží autora. Pokud jste propagační poznámky dosud nepoužívali, je nutné při vytváření první propagační karty vyjádřit souhlas s podmínkami, které se během procesu zobrazí. Můžete zvolit některou ze schválených cílových adres URL a karta bude zobrazovat adresu URL nejvyšší úrovně.
  • Karta s odkazem na fundraisingové stránky: Podobně jako poznámky s odkazy na fundraisingové stránky mohou i karty pro fundraising diváka odkázat přímo na projekty z povolených fundraisingových stránek.  Můžete zvolit některou ze schválených cílových adres URL a karta bude zobrazovat adresu URL nejvyšší úrovně.
  • Karta videa nebo seznamu videí: Tato karta může odkazovat na jiné video nebo seznam videí YouTube, který by diváka aktuálního videa mohl zajímat. Upozorňujeme, že pokud vytvoříte odkaz na video ze seznamu, bude odkaz směřovat na tento seznam.
  • Karta přidruženého webu: Z karty můžete odkazovat přímo na svůj přidružený web. Podívejte se, jak přidat přidružený web ke svému účtu. Pokud jste dosud nepoužívali poznámky s přidruženými webovými stránkami, je nutné při vytváření první karty přidruženého webu vyjádřit souhlas s podmínkami, které se během procesu zobrazí.
  • Karta fanouškovského financování: Tato karta fanouškům umožňuje ocenit vaše videa formou finančního příspěvku přímo na stránce videa. Poznámka: Než přiřadíte k videu kartu Fanouškovské financování, musíte nejprve fanouškovské financování aktivovat pro svůj kanál.

 

CS24

 

Zdroj: Google