Hlavní navigace

Nejen za iPad dostanete $200 a více. Microsoft bude vykupovat i iPhone

27. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma týdny jsme informovali o tom, že Microsoft ve Spojených státech a Kanadě rozjel promoakci, během níž dostanou zákazníci minimálně 200 dolarů za tablet Apple iPad. Zní to jako docela zoufalý krok, odpovídá však zoufalé situaci Microsoftu na trhu tabletů. Zejména zastaralých Surface RT první generace se společnost potřebuje zbavit stůj co stůj, klidně hluboko pod cenou, a pokud při tom dokáže překonvertovat majitele zařízení od Apple, tím lépe.

 

Podle časopisu Forbes chystá Microsoft podobnou marketingovou akci, během níž bude vykupovat telefony iPhone 4S a 5 (na nejnovější 5S a 5C se akce vztahovat nebude). Pozoruhodné je to zejména proto, že Microsoft sám o sobě žádný konkurenční produkt k iPhone nenabízí.

Akce bude opět omezená jen na Spojené státy a Kanadu. Sluší se připomenout, Spojené státy patří k zemím, kde se Windows Phone příliš nedaří, platforma zde má podle nejnovějších dat firmy Kantar Worldpanel podíl 3,5 %. Apple je zde naopak tradičně silný, což vysvětluje, proč Microsoft útočí právě na něj a ne na rozšířenější Android. Každopádně bychom byli raději, kdyby Microsoft investoval prostředky do vylepšování Windows Phone 8, nebo aby z jeho promoakcí něco měli také zákazníci v Evropě.

CS24

Nicméně, akce s výkupem zařízení Apple může mít úspěch, když firma z Cupertina k zármutku mnohých uživatelů překopala dlouhá léta neměnný „look and feel“ operačního systému iOS a některým se z používání iOS 7 dělá nevolno. Výkup iPhonů ještě neodstartoval, 18. září ale byla zahájena jiná souběžná akce, v rámci níž mohou zákazníci odeslat (jakékoliv) použité zařízení firmě Clover Wireless a ta jim obrátkou pošle kreditní kartu Visa předplacenou zbytkovou hodnotou zaslaného přístroje. „Neodolatelná“ nabídka. Na prodeji starého iPadu (a v budoucnu iPhonu) přímo Microsoftu ale zákazníci mohou skutečně vydělat.

Zdroj: Forbes