Hlavní navigace

Hledáte ty nejlepší lyžařské aplikace pro vaše mobilní telefony? Poradíme vám, které si vybrat

23. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Lyžařská sezóna je sice již v plném proudu, ale většina z nás se na hory teprve chystá. Pokud patříte k milovníkům zimních sportů a plánujete si dovolenou na horách, určitě oceníte náš výběr praktických mobilních aplikací pro lyžaře a snowboardisty, které se vám mohou při zimních radovánkách hodit.

Fatmap Ski

Aplikace Fatmap Ski Aplikace Fatmap Ski

Ať už se chystáte na lyže nebo snowboard, určitě není na škodu si svou trasu dopředu naplánovat. Aplikace Fatmap Ski vám umožní vybrat si ve 3D mapě tu nejlepší trasu a projít si ji v klidu předem, což jistě ocení jak zkušení lyžaři, kteří hledají adrenalinové zážitky, tak i opatrní začátečníci.

Tato aplikace také přináší informace o nejlepších trasách ve vašem okolí a poskytuje včasná varování v případě lavinového ohrožení. Kromě toho si díky ní můžete své lyžařské výlety nahrávat a následně je sdílet.

Sníh & sněhové zpravodajství

Aplikace Sníh a sněhové zpravodajství Aplikace Sníh a sněhové zpravodajství

Jednou z nejdůležitějších věcí, na kterou je třeba se soustředit při plánování lyžařské dovolené, je samozřejmě počasí. Proto se vám může hodit praktická aplikace Sníh & sněhové zpravodajství, která nabízí informace o aktuálních sněhových podmínkách.

Aplikace mapuje více než 2000 skiareálů, a kromě těch neznámějších míst v Rakousku, Itálii či ve Francii zde najdete také informace z České republiky a ze Slovenska. Dále obsahuje i mapy sjezdovek nebo třeba doplňkové informace o aktuálních slevách v místě vaší zimní dovolené.

iSKI Czech

Aplikace iSKI Czech Aplikace iSKI Czech

Informace o českých skiareálech najdete také v praktické aplikaci iSKI Czech, díky které si můžete užít perfektní den plný lyžování. Dozvíte se v ní třeba jaké je aktuálně počasí, jaká je úroveň sněhové pokrývky i které vleky zrovna fungují. Některá střediska navíc nabízí také živé vysílání z webkamer.

Aplikace vám také pomůže najít lyžařská střediska, která máte nejblíže, a přehledně je seřadit podle sněhových podmínek a dalších kritérií. Kromě české varianty existují i verze této aplikace pro slovenské, rakouské, německé, italské, švýcarské, francouzské i další světové lyžařské areály.

Pokud nehledáte přímo aplikaci, ale i tak se chcete dozvědět nejnovější informace ze skiareálů, vyzkoušejte stránku nasvah.cz, kde najdete přehled zimních středisek, aktuální stav počasí a sněhové pokrývky i další lyžařské aktuality.

Horská služba

Aplikace Horská služba Aplikace Horská služba

Pokud vyrážíte na hory, neměli byste zapomínat ani na svou bezpečnost. Z toho důvodu si Horská služba ČR pro vás připravila tuto praktickou aplikaci, která vás může zachránit v krizových situacích.

Díky této chytré aplikaci, která není závislá na dostupnosti datového signálu, ale pracuje s lokalizací pomocí GPS, si můžete rychle a jednoduše přivolat pracovníky horské služby. Vůbec přitom nevadí, že si nejste jistí, kde se právě nacházíte. Aplikace totiž zhodnotí údaje o vaší aktuální poloze a vyšle záchranáře přímo k vám. Nejbližší hlídku horské služby můžete přivolat také díky nouzové SMS s informací o vaší poloze.

Důležitou součástí této chytré aplikace jsou i návody, které vám poradí, jak postupovat v krizových situacích. Najdete zde například instrukce pro poskytnutí první pomoci nebo doporučení, jak předcházet riziku v lavinových oblastech. Kromě toho aplikace Horská služba nabízí také informace o horských střediscích, stanicích Horské služby nebo infocentrech ve vašem okolí.

Snowsafe

Aplikace Snowsafe Aplikace Snowsafe

Co se týče bezpečnosti na horách, lyžařům se určitě vyplatí také aplikace Snowsafe, která je zaměřená na zjišťování aktuální lavinové situace ve daném regionu.

Díky této aplikaci si můžete na jednom místě prohlédnout lavinové předpovědi z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Slovinska, Norska a části Itálie. GPS lokalizace vám umožní také zjistit aktuální stupeň lavinového nebezpečí právě pro vaši polohu.

V aplikaci najdete také sklonoměr, který rychle zhodnotí, zda je svah lavinový nebo ne. Kromě toho můžete Horské službě zasílat i vlastní poznatky z terénu s aktuálními fotkami konkrétních míst a pomoci tak při vyhodnocování vývoje lavinové situace.

iSKI Tracker

Aplikace iSki Tracker Aplikace iSKI Tracker

Všichni lyžařští a snowboardoví nadšenci jistě ocení aplikaci iSKI Tracker, která je dostupná pro Apple, Android i Blackberry. Nejen že vám umožní zaznamenat ujeté kilometry a zobrazit si trasu přímo na mapě, ale můžete také zpětně analyzovat svou nejvyšší dosaženou rychlost na svahu, převýšení nebo třeba počet jízd, které jste v průběhu dne absolvovali.

Pro soutěživé typy má tato aplikace ještě jednu velkou výhodu. Nabízí totiž možnost porovnat si dosažené výsledky s vašimi přáteli a pokud jste se svými statistikami spokojení, můžete je i sdílet prostřednictvím sociálních sítí.

Lyžování InfoČesko

Aplikace Lyžování InfoČesko Aplikace Lyžování InfoČesko

Poměrně nová aplikace z dílny vývojáře Stanislava Ubíka přináší českým lyžařům aktuální sněhové zpravodajství ve vybraných skiareálech, popis jednotlivých lanovek, vleků a sjezdovek, ale také záběry z některých webových kamer. Dále zde najdete i přehled zajímavých lyžařských akcí.

Na jednom místě se díky této aplikaci dozvíte, zda je vybrané středisko v provozu, kolik sjezdovek je k dispozici nebo jaké sněhové podmínky a počasí zde můžete očekávat. Pokud se vám některé středisko zvláště zalíbilo, můžete si ho také přidat do oblíbených, a budete tak mít k němu rychlejší a lepší přístup.

KL24

Další praktické aplikace

Existuje mnoho dalších zajímavých aplikací, díky kterým si lyžaři a snowboardisté mohou užít zimní radovánky naplno. Za zmínku stojí třeba Liftopia, která nabízí různé slevové kupony přímo od lyžařských center, nebo třeba aplikace Zimní Alpy s detailními informacemi z alpských regionů.

Některé aplikace nabízí kromě popisu skiareálů také informace o stavu sjezdovek a vleků a u některých také záběry z webkamer. Samostatná aplikace, kde byste našli pohledy na jednotlivá zimní střediska, prozatím dostupná není. Opět ale můžete vyzkoušet stránku nasvah.cz, kde najdete ucelený přehled webkamer nejen z České republiky, ale také pro další evropské destinace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku