Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nejlevnější notebook světa stojí jen 89 dolarů. Vypadá jako MacBook Air. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 11. 2016 12:45

    pepes (neregistrovaný)

    Zkopíruju svůj příspěvek z konkurenčního portálu:
    "Když se tady o něčem píše, čekal bych alespoň ověření informací.
    Na fóru PineA64 je tolik problémů ať už SW/HW a bez odezvy, že že je to příšerné. Občas tam napíše TL Lim, ale tím to končí. Můžu vyjmenovat z HW je to GbE issue, microUSB port, který nabíjí +- 1.5A, takže když zatížíte více PainA64 je lepší ho napájet přes Euler bus.
    SW: Android 6 / RemixOS 3.0 v nedohlednu, kernel 3.10, hdmi-cec nefunguje, 5 GHz WiFI je potřeba si zkompilovat sám a mnoho dalších problémů, co je možné najít na fóru. Komunitní port Androidu 7 není moc ideální (a sám autor raději vydal Android 6) a je to zatím ještě v plenkách.

    Upřímně nechápu, proč to nefixnou, ale místo toho vydávají další píp.
    SoM od nich vypadá dobře, ale podpora bude stejná.

    Co je fajn, že na Pine A64 na Android 5.1.1 jde Horizon GO, ale na Android 7 nejde."

    Na jednu stranu, kdo chce headless je tady Armbian (kde se jim podařilo vyřešit GbE issue a netrvalo jim to půl roku jak Pine A64 teamu)

    Já raději doporučím Odroid C2/XU4!

    Pokud někdo na to nemá a chce zůstat u Allwineru:
    "Podle komunity na #linux-sunxi je dobré Banana Pi (M1 tuším, to hodně starší nebo M2+) přesně Vám neřeknu, podívejte se na log http://irclog.whitequark.org/linux-sunxi

    Z nejnovějších je to: Orange Pi PC 2 a když potřebujete eMMC paměť: Orange Pi 2E
    (Podle diskuzí na cnx-software můžete najít, že v nejblíže době už na tom pojede mainline kernel. Pokusy o to jsou a jsou poměrně úspěšně)"

    Ten kdo chce Netflix (widevine certifikaci) ať šáhne po Xiaomi Mi Boxu, který prodává Walmart