Hlavní navigace

Nejmenší kompaktní PC od Lenova

24. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Lenovo dnes uvedla na trh nový IdeaCentre Q180. Svými rozměry a velikostí se toto zařízení dostává na první příčku mezi kompaktními počítači. Case je široký 22mm, tedy ne více, než běžná kniha, přesto je stroj dostatečně výkonný, aby proměnil obývací pokoj s digitálním televizorem v multimediální centrum umožňující surfování na internetu, poslech hudby, sledování digitálního videa a mnohem více.

Hardwarová konfigurace obsahuje dvoujádrový procesor Intel Atom, až 4GB RAM DDR3, pevný disk o velikosti 750GB případně SSD disk 128GB. Nechybí ani Wi-Fi karta 802.11b/g/n. Součástí balení je také VESA kit, který umožňuje pohodlné umístění počítaše kdekoli v pokoji, včetně varianty nabízející montáž na zadní stranu většiny současných televizorů nebo monitorů. 

 Lenovo IdeaCentre Q180  Lenovo IdeaCentre Q180Lenovo IdeaCentre Q180Lenovo IdeaCentre Q180

 

Důraz byl kladen mimo jiné na podporu multimédií - Q180 obsahuje FullHD 1080p výstup, Blu-Ray mechaniku a sedmikanálový prostorový zvuk. Nezapomnělo se ani na podporu USB 3.0, standardní VGA a HDMI porty, všetně S/PDIF pro HDTV televizory.

Pro milovníky gadgetů je zde dobrá zpráva - součástí balení je také poslední verze bezdrátové podsvícené klávesnice (Lenovo wireless backlit handheld keyboard), která pohodlně sedne do dlaně. Můžete tak relaxovat na vaši oblíbené pohovce a užívat si multimediální zábavy, vybírat filmy, nebo jenom surfovat na internetu.

Zdroj: www.techpowerup.com

Autor článku