Hlavní navigace

Nejmladší certifikovaný specialista firmy Microsoft? Je jím devítiletý chlapec

16. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není příliš těžké uhodnout, že pro tak obrovskou firmu jako Microsoftu (94 000 pracovníků ve třetím čtvrtletí uplynulého roku) budou pracovat zaměstnanci nejrůznějších ras, vyznání a věku. Možná, že někde v nejodlehlejších tajných komplexech Redmondští zaměstnávají Cylony. Pakliže se budeme bavit o věku, vyšlo najevo, že vůbec nejmladším technický specialistou je pouze devítiletý chlapec. Pochází z Indie a velmi připomíná hocha, jenž si zahrál hlavní roli v úsměvném videu z obchodu s elektronikou, kde překvapeným zákazníkům ukazoval, jak snadná je práce s Windows 8.

Tip: Ovládání Windows 8 je tak jednoduché, že to zvládne malé dítě (video)

Podle čerstvě zveřejněných informací se mladý Pranav v technice vyzná mnohem více, než bychom vzhledem k jeho věku předpokládali. 12. ledna prošel zkouškami a získal potvrzení, které jej povýšilo na certifikovaného technického specialistu společnosti Microsoft (MCTS). Znalosti má tedy více než slušné. Dokonce se díky nízkému věku stal nejmladším člověkem, jenž uvedený certifikát obdržel. Dosud byl držitelem rekordu dvanáctiletý mladík z Dubaje. Pranav se narodil v Indii, nyní nicméně bydlí v Kalifornii.

Jeho vášeň pro technologii je zřejmá. S počítači začal pracovat dokonce ve dvou letech, zajímaly ho více než hračky. V šesti již programoval jednoduché aplikace, zabýval se jazykem HTML. Není třeba dodávat, že jeho nadání pro matematiku je až obdivuhodné. Na zmíněnou zkoušku se připravoval celých 18 měsíců, přičemž v době posledních svátků denně osm hodin programoval. Pranav by se chtěl stát vědcem. Předpoklady k tomu má, přejeme mu hodně štěstí.

MMF24

Zdroj: The Times of India via Neowin