Hlavní navigace

Nejnabitější Firefox za poslední měsíce zrychluje díky lepší práci s mezipamětí

3. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ohnivá liška podruhé v řadě upaluje výrazně rychleji než dřív. Firefox s pořadovým číslem dvaatřicet vyměnil stávající systém pro práci s vyrovnávací pamětí za novější. Pracovalo se na něm více než rok a např. prioritně řadí úlohy. Zápis na disk pozdrží do té doby, než se zpracuje příkaz k vykreslení obsahu. Pozastavení znamená, že nebude vykreslení zpomaleno.

Tip: Mozilla do nočních sestavení Firefoxu zakomponovala sponzorované weby

Ve výsledku by nová mezipaměť měla i snížit paměťovou náročnost programu. Po pár hodinách používání se mi zdá Firefox opravdu o kus živější. Zabezpečení napomáhá nový mechanismus na ověřování autorit vydávajících certifikáty pro dané stránky. Jako uživatelé si všimnete přepracované kontextové nabídky, jež prvně v historii obsahuje tlačítka převzatá z navigační lišty.

 

Jedná se o tlačítka pro pohyb zpět a vpřed a obnovení a uložení stránky do záložek. Při hledání slov si zase všimnete informace o počtu nalezených výskytů. Ve správci hesel pro změnu uvidíte, kdy jste přihlašovací údaje naposledy použili. To může být velmi užitečné, pokud chcete promazat několik let starou databázi od nepoužívaných položek.

Správců hesel a doplňků se pak specificky týká lepší výkon. Vývojářům se podařilo opravit dlouhodobý problém s vykreslováním písem ve Windows 8.1 a Windows 7 s aktualizací KB2670838. Firefox 32 představuje jedno z nejnabitějších vydání za posledních několik měsíců, možná i let. A to jsme ještě nemluvili třeba o novinkách kolem podpory HTML 5. Zájemci nechť zamíří na firefox.com.

MMF24

Přepracovaná kontextová nabídka ve Firefoxu 34
Přepracovaná kontextová nabídka ve Firefoxu 32

Zdroj: Mozilla via Mozilla.cz