Hlavní navigace

Nejpokrokovější myš světa? Mionix připravuje myš se senzory tepu.

9. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mladá firma Mionix zabývající se herním příslušenstvím je na českém trhu teprve několik měsíců. Její portfolio tvoří především kvalitní herní myši. Někteří z vás si vzpomenou na vychvalovanou Naos 7000 za perfektní ergonomii, kvalitní optický snímač a vyladěný software. Vyšší řada Naos a Avior 8200 nabízí laserový snímač, takže si vyberete, i pokud máte z jakéhokoliv důvodu k optickému snímači výhrady. Tímto nabídka Mionixu zatím končí, a tak se firma rozhodla jít ještě dál – za hranice dnešních standardů herních myší. 

Nová Naos QG má zabudované senzory tepu a dotyku. Díky přiložené utilitě lze měřit průběh tepu v závislosti na času či herní scéně. Utilita také dokáže vytvořit graf a porovnat výsledky při multiplayerové kooperaci s přáteli. Do budoucna lze takovým způsobem určit, jaká scéna vás pořádně znervózní. Z výsledků budou pravděpodobně vycházet jak samotné herní týmy či přátelé mezi sebou, nebo také samotní vývojáři her.

V ostatních ohledech se Naos QG příliš neliší. Stále používá špičkové spínače Omron s životností dvacet milionů stisknutí, dvojici RGB LED diod, sedm programovatelných tlačítek a procesor ARM. Stejný zůstane i optický senzor jako u Naosu 7000.

 

Celý projekt je zatím ve vývoji a můžete ho podpořit na crowdfundigovém portále KickStarter. Požadovaná částka je rovných sto tisíc dolarů. Finální cena se odhaduje na 79 USD (1770 Kč) a datum uvedení je předběžně uvedeno na polovinu roku 2015.

Zdroje: Mionix

Byl pro vás článek přínosný?