Hlavní navigace

Největší sportovní fotografie světa: 10Gpx panorama stadionu ve Wembley

17. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeffrey Martin je opravdu frajer. Vede web 360cities.net, kde najdete opravdu luxusní 360° panoramatické snímky na světě. Už 12 let žije v Praze, takže není divu, že několik rekordů padlo právě v české metropoli. Před dvěma lety zde byla vytvořena největší fotografie vůbec (18 Gpx už je dávno překonáno), nedávno se postaral o největší interiérovou fotografii (40 Gpx) ve Strahovské knihovně.

Wembley Stadium

Martin miluje i Londýn, odtud pochází jeho dosud největší 80Gpx fotografie. Na tamním stadionu ve Wembley ukořistil další triumf – největší sportovní fotografii.

Na stránce wembley360.wembleystadium.com najdete (klepnětě na Continue without Facebook, pokud se na fotce nechcete označit) 10Gpx snímek z finálového zápasu FA Cupu mezi Manchesterem City a Stoke City, který se odehrál 14. května (Manchester vyhrál 1:0). Martin měl naspěch, protože o dva dny později už fotografie visela na webu.

Kompletní snímek poskládal z asi tisícovky fotografií na stroji Fujitsu Celsius R670 se 192 GB RAM a 24 procesorovými jádry. Fotil přitom jako vždy z roboticky otáčeného stativu. Na vyfocení, kompletaci a vydání mu stačilo 24 hodin. Jak už je zvykem, slepení není vždy ideální, což u dynamického snímku ani není technicky možné dosáhnout. Až tedy udivíte rozhodčího bez nohou, neděste se :-).

KL24

Mimochodem: pokud jste jedním z 90 000 diváků, můžete svůj obličej označit pomocí Facebooku.

Zdroj: Wembley (via Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?