Hlavní navigace

Některé konzole Xbox One jsou údajně až nesnesitelně hlučné. Na vině je chladič

11. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Majitele PC jen stěží zaskočí, když začne originální chladič či ventilátor vydávat nepříjemné zvuky. Obvykle si najde vhodnou alternativu a bez problému vadný ventilátor vymění. Jak se ale ukázalo v případě Xbox One, vlastníci této konzole nemají takové možnosti.


Na fórech Microsoftu se začaly množit stovky stížností majitelů Xbox One, kteří nejsou spokojeni s mírou hluku, kterou vydává jejich zařízení. Údajně to lze přirovnat k hlučné staré tiskárně. Zajímavé je, že tento problém z veliké většiny postihuje pouze ty zákazníky, kteří si konzole pořídili bez pohybového senzoru Kinect.

 

Microsoft na tuto situaci zareagoval a uznal, že některé jejich konzole jsou opravdu příliš hlučné. Každý majitel s tímto problémem má možnost kontaktovat podporu Microsoftu a zažádat o výměnu za plně funkční model. Jak dlouho bude tento proces trvat zatím nebylo řečeno. Stejně tak není jasný přesný počet vlastníků Xbox One, které tato nepříjemnost postihl. Podle Microsoftu se ale nejedná o problém, který by měl vliv na samotnou funkci konzole (nehrozí přehřívání nebo nestabilita).

CS24


Odvážnějším konzolistům se samozřejmě nabízí ještě jedno řešení, které ale nelze s čistým svědomím doporučit. Když nahlédnete dovnitř konzole, zjistíte, že se o chlazení stará 120mm ventilátor. Ten je do Xboxu zapojen čtyřpinovým konektorem, který však není plně kompatibilní s konektorem klasických PC ventilátorů. Je ho tedy třeba nejprve modifikovat, protože Xbox One si neumí uspokojivě poradit s PWM a chlazení bude nedostatečné. Připojením třípinového ventilátoru lze dosáhnout maximálního potenciálu chlazení. Bohužel však i tehdy, když je konzole vypnutá. V takovém případě se majitel musí rozloučit s funkcí „Okamžitého zapnutí" a vypínat svou konzoli do režimu „Úspora energie".


Zdroj: Cnet, Neowin, Se7ensins, Xbox support, Chipworks