Hlavní navigace

Některé soukromé torrentové trackery blokují přístup z Windows 10. Bojí se prozrazení

24. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Torrent Freak, jenž je v blízkém kontaktu s torrentovou komunitou, píše o nové hrozbě jménem Windows 10. Několik soukromých trackerů a vyhledávačů, jako například iTS, začalo blokovat přístup z nového operačního systému, protože se bojí jeho šmírovacích technik.

 

iTS naráží na nové podmínky Microsoftu a fakt, že desítky komunikují se spoustou serverů. Mezi nimi i například s antipirátskou organizací MarkMonitor. Tracker má obavy, že Microsoft posílá svým partnerům data týkající se obsahu disků. V podmínkách je navíc bod, že firma sleduje, zda nehrajete upirátěnou hru. Další trackery jako BB nebo FSC zvažují, že přístup z Windows 10 začnou blokovat také.

Ač zůstává faktem, že Microsoft sleduje systémová data a komunikuje s desítkami různých serverů, ještě se nepodařilo najít důkaz, že by zasílal citlivé osobní informace, blokoval pirátský obsah ani nic podobného. Řadu zasílaných informací a statistik lze normálně vypnout a nikdo ještě nevyrobil nástroj, který by dokázal na disku identifikovat pirátské soubory. Pirátství tkví v tom, že používáte něco v rozporu s licencí. A Microsoft nemůže u obsahu třetích stran zjistit, jestli licenci k užití máte, nebo ne. Ověřit to může pouze u svého softwaru.

Zdroj: Torrent Freak

Byl pro vás článek přínosný?