Hlavní navigace

Některé starší telefony Windows Phone 8.1 Update 2 přece jen dostanou

9. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejprve jsme se těšili na Windows Phone 8.1 Update 2, pak se nic nedělo a zdroje neoficiálně říkaly, že nic nebude. Nakonec se ale přeci jen ledy pohnuly a začalo být jasné, že Microsoft na druhé větší aktualizaci pro dlaždice pracuje. Software se konečně objevil na dvou nových Lumiích řady 640.

Když už to vypadalo na šťastný konec, začaly zdroje pro změnu tvrdit, že Microsoft distribuci na stávající telefony kupodivu nezvažuje. Neowin dnes získal vyjádření od zástupce společnosti, podle něhož je pravděpodobné, že se aktualizace přece jen aspoň některé starší telefony dočkají. Patří mezi ně např. poměrně mladé Lumie 830 nebo 735.

 

Myslíte si, že dál už je to jednoduché? Přirozeně není, neboť ani všichni majitelé těchto zařízení nebudou obšťastněni. Microsoft plánuje omezenou distribuci pro určitá zařízení, trhy a operátory. I když např. Amerika bude patřit mezi cílové publikum, ne každý operátor aktualizaci přepošle svým zákazníkům.

Podle Neowinu své síly Microsoft aktuálně cílí na dokončení distribuce Windows Phone 8.1 Update 1 a Denimu. Dalším důležitým bodem budou Windows 10, která jsou ale stejně ještě daleko a Update 2 by sloužil jako ideální výplň. Doufejme, že se firma ještě rozmyslí.

Zdroj: Neowin