Hlavní navigace

Nest do Česka přišel i bez Googlu. Tahle firma vám chytrý termostat prodá i nainstaluje

20. 9. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Českobudějovická společnost Larx zabývající efektivním řízením vytápění, sledováním spotřeby energie, domácí automatizací a vývojem aplikací pro IoT začal v Česku prodávat chytrý termostat Nest. Produkt firmy patřící Googlu si můžete koupit samostatně za 8900 Kč včetně poštovného, případně za 12 500 Kč i s instalací (montáž, spojení s kotlem, nastavení a předvedení funkcí).

Termostat Nest si už můžete koupit i v Česku
Termostat Nest si už můžete koupit i v Česku

Nest má jednoduché ovládání. Teplota se reguluje otočením doleva/doprava. Termostat se zároveň učí, kde máte rádi jakou teplotu nebo kdy odcházíte z domu. Počítá, jak dlouho se topilo. V grafu zobrazuje, kdy se topilo a kdy se podle jeho učícího mechanismu topit bude (lze upravit). Nová generace už také pozná, když člověk vstoupí do místnosti, takže rovnou ukáže teplotu, případně hodiny nebo předpověď počasí.

" width="560" frameborder="0" height="315">

Termostat je také připojen k internetu a přes mobil jej lze vzdáleně ovládat. To, když plánujete přijít domů dříve a rádi byste již měli teplo. Nebo se naopak zpozdíte a nechcete, aby se topilo zbytečně. Nest tedy slouží pro (polo)automatické šetření energie.

V zahraničí se umí spojit i s klimatizací, ale v Česku prodávaná verze je zatím připravena jen na kotle. Je škoda, že Larx rovnou neprodává i další produkty Nestu, které jsou navzájem propojené. Jde o kouřový a CO hlásič nebo bezpečnostní indoor a outdoor kameru.

KL24

 

via Digitální domy

Byl pro vás článek přínosný?