Hlavní navigace

Nestačí vám zdroj? Přidejte další s Add2Psu

28. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si následující situaci. Provádíte upgrade svého plechového miláčka a zjišťujete, že váš napájecí zdroj na nové komponenty nestačí. Budete si tedy muset koupit drahý výkonný zdroj a ten stávající, který pořád funguje dobře, se s nejistým výsledkem pokusit prodat přes bazar.

A nebo si koupíte druhý zdroj, čímž nemyslíme speciální přídavný zdroj do 5,25" pozice pro napájení grafických karet (před lety tuto kuriozitu představil Thermaltake, ale už se zřejmě ani neprodává), ale normální obyčejný ATX zdroj. Společnost jménem DLL Industries nabízí snadné řešení, jak druhý (či třetí, či kterýkoliv další) zdroj do počítače nainstalovat. Jmenuje se Add2Psu.

Adaptér přilepíte jako samolepku kamkoliv do skříně, kam se vám to hodí, připojíte molex konektor ze zdroje, který napájí základní desku, a 24pinový ATX konektor druhého zdroje.

A jak to vlastně funguje? To DLL Industries na videu raději nevysvětluje (musíte na to přijít sami, a nebo si to přečíst v komentářích pod videem), protože pak byste zjistili, že za nekřesťanskou cenu $19.99 (336 Kč dle aktuálního kurzu) si kupujete prachsprosté relé (tedy, samolepící prachsprosté relé se dvěma konektory, abych byl přesný). Když naběhne první zdroj, Add2Psu uzavře spínací obvod dalšího připojeného zdroje.

KL24

Pro ty šikovnější z vás by jistě nebyl problém si spínání druhého zdroje dobastlit z drátků od tlačítka power. Add2Psu si ale zakládá na snadné instalaci bez nutnosti pájení. Uživatel tak musí vyřešit už jen jediný problém – kam ten druhý zdroj ve skříni, která je zpravidla stavěna na použití jednoho PSU, dá.

Zdroj: Add2Psu

Byl pro vás článek přínosný?