Hlavní navigace

Netflix bude produkovat seriály ve 4k. Xbox One a PS4 mají smůlu [CES]

7. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem televizorů se v posledních měsících z inovací motá hlavně vysoké rozlišení 4k a k tomu 3D. Zatímco trojrozměrný obraz mnoho lidí neláká a technologie není zrovna na vysoké úrovni, další růst rozlišení je mnohem reálnější. Už před rokem na CESu byly 4k televizory velkým tématem. Pokud ale technologii něco chybí, je to tradičně obsah v patřičné kvalitě. Jsme rádi, že nám některé stanice aspoň občas nabídnou film ve full HD. Takže kdy se dočkáme 4k?

Zatímco dinosauři spí, Netflix představuje progresivní službu, která se tlačí na všechny možné platformy. Moderní internetová variace na televizi se ujala slova na letošní akci CES. Během tiskové konference LG ředitel služby sdělil, že všechny původní pořady vznikající pro Netflix již budou natáčeny a vysílány právě ve 4k. Podobně loni oznámil produkci vlastních pořadů ve 4k Amazon.

 

Jenže jeho seriály za moc nestojí. V případě Netflixu se můžeme těšit minimálně na druhou sezónu pecky House of Cards, která odstartuje 14. února. Nevíme, jestli bude ve 4k dostupná ihned, lepší kvalita může nastoupit později v tomto roce. K dalším připravovaným seriálům ve 4k patří Breaking Bad. Vedení společnosti není pasivní a zajistilo si partnerství s LG, Sony, Viziem nebo Samsungem. Prozatím ale platí, že 4k nebude dostupné na každé platformě.

Abyste si užili nejvyšší dostupnou kvalitu, budete se muset vybavit vybraným televizorem s integrovanou aplikací. Kupříkladu z konzolí Xbox One a PS4 si House of Cards ve 4k nespustíte. S osobními počítači by teoreticky problém nastat neměl. Teď už vás jistě jenom zajímá, jak rychlou přípojku budete muset mít. Minimem bylo stanoveno 15 Mb/s. Teď bychom už pouze byli rádi, kdyby si to Netflix namířil do českých obývacích pokojů.

MMF24

Zdroj: Neowin | The Next Web