Hlavní navigace

Netflix dostane českou konkurenci. Startuje filmová a seriálová půjčovna Obbod

11. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

V prosinci v Česku a na Slovensku odstartuje nová videopůjčovna. Jmenuje se Obbod a má i globální ambice. Během příštího roku chce zamířit také do dalších zemí střední a východní Evropy. Novou firmu vlastní akciová společnost Planet Store patřící Kamilu Ouškovi. Ten dříve podnikal v oblasti energetiky. Nově se chce soustředit na stále velmi roztříštěný trh s videoobsahem.

Startuje nová videopůjčovna Obbod
Startuje nová videopůjčovna Obbod

Obbod slibuje neomezený rodinný přístup k celé videotéce za měsíční paušál. Chystá webový přehrávač, aplikace pro smartphony, tablety i chytré televizory. Do katalogu chce zahrnout filmy, seriály i dokumenty. Bude mít rovněž zvláštní dětskou sekci a nabídne festivalové snímky. Z dosavadního testovacího webu lze vyčíst, že obsah bude v původním znění s titulky, v některých případech navíc i s dabingem.

 

Obbod má dokonce smělý plán produkovat vlastní obsah. Právě připravuje desetidílný komediální seriál z fotbalového prostředí pojmenovaný jako Vyšehrad.

KL24

Online videopůjčovny do Česka přicházejí a zase odcházejí. Kritický rok byl ten loňský. To skončily platformy KlikTV, Topfun, Ivio a Tesco Clubcard Kino. V posledním případě šlo ale jen o přebarvenou videotéku Banaxi, která nadále funguje. Dále u nás působí ještě novácké Voyo.cz nebo Alza. Vlastní půjčovny za paušál mají i přední poskytovatelé internetového připojení jako O2, T-Mobile, UPC nebo Netbox. Ze zahraničních služeb u nás působí především Netflix, jednotlivé tituly pak půjčuje Google a Apple.

via Borovan

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku