Hlavní navigace

Kratochvíle Netflixu: vertikální přehrávač a iPhone ve vesmíru

15. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Netflix již poosmé uspořádal Hack Day. Jeho hackathony připomínají dřívější program Googlu, který svým zaměstnancům dovolil, aby 20 % pracovního času věnovali něčemu jinému. Některé kratochvíle měly jen zabavit, z jiných se staly klíčové produkty jako Gmail nebo AdSense.

Populární videopůjčovna se však drží více při zemi. Na různé experimentální projekty mají jeho zaměstnanci čas jen párkrát do roka po dobu 24 hodin. Co zvládli tentokrát?

Tony Edwards a Micah Ransdell spolu se Stanford Student Space Initiative vyslali Netflix do „vesmíru“. Služba již funguje ve 190 zemích světa, takže je na čase se posunout dál. Vesmír to ale ve skutečnosti ještě není. Pracovní tým pouze naplnil iPhone offline videem, zabalil jej do vyhřívané krabice (akumulátorům nedělá mráz dobře) a vypustili jej stratosférickým balónem do výšky 35 km. Uvnitř krabice byla i kamera GoPro, která telefon sledovala.

Evan Browning se inspiroval v domácím sci-fi seriálu Altered Carbon, které se odehrává v Bay City (futuristické San Francisco), a vytvořil program, který umí procedurálně generovat 3D mapu města na základě toho, co na Netflixu sledujete. Billboardy na budovách budou ukazovat vaše oblíbené pořady.

CS24

John Fox a Astha Trivedi vytvořili vertikální přehrávač horizontálního videa. Při jízdě v MHD tak bude možné sledovat video v telefonem orientovaným na výšku, aniž by byl uprostřed displej jen malý proužek shora a zdola doplněný černou plochou. Obraz pokryje celý displej a bude možné jej posouvat do boku. Akorát při rozhovoru dvou osob uvidíte vždy jen jeden obličej, případně dvě špičky nosů. :-)