Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Netflix zveřejnil ideální nastavení obrazu televizorů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 12. 2018 19:16

    Crha (neregistrovaný)

    Crha na svém projektoru Panasonic PT-AT6000E který už se nevyrábí nastaví režim: Digital Cinema a nemusí se o nic jiného starat. Projektor se sám přenastaví po zapnutí filmu na 23,97, a přehrává ho v barevném nastavení podle hollywoodu, tak aby film vypadal jako v kině. (pro fajnšmekry mohu uvést, že obraz je mírně teplý a do brčálové zelené). Samozřejmě že jsem to nevydržel a zapnul jsem interpolaci. Na 60FPS je ale obraz příliš plynulý a v některých záběrech nevidím artefakty, ale lze vidět jak jsou scény poskládané. Nejvíc ve filmu Expendables 3, ke konci při tom útoku na tu nedostavěnou budovu doslova vidíte co byla kulisa, co bylo přidané digitálně a jak se vojáci mlátí/nemlátí. Takže jsem interpolaci stáhl na nějakých 33,97FPS a to je tak nejlepší hodnota, kdy se neseká obraz při pohybu a zároveň ten film není telenovelský. Nejvíc to bylo poznat v USS Indianapolis: Men of Courage jak loď vyplouvala a byl záběr na ní z vrchu z mostu.