Hlavní navigace

Netflix míří ze severu do Nizozemska. Zavítá letos i do České republiky?

20. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Online video půjčovna Netflix loni zavítala do prvních zemí Evropy, svou přítomností poctila Velkou Británii, Irsko a skandinávské státy. Expanze pokračuje i letos, služba nyní zavítá do Nizozemska. Dále se také mluví o sousední Belgii a Francii. K těmto zemím by se tento rok měly přidat i další státy Evropy, rozšiřování na nové trhy je pro ředitele Netflixu Reeda Hastingse hlavním cílem.

Zda se služba letos dostane i do České republiky, není známé. Zkušenosti s dalšími zahraničními službami ale napovídají, že spíše ne. Netflix nicméně v každém případě už překonal hranice anglicky mluvících zemí, a mílovými kroky se tak přiblížil i Česku. Nakonec budeme třeba překvapeni. 

Netflix se otevírá Nizozemsku, brzy možná Francii a Belgii. Kdy přijde na řadu Česko?Netflix se otevírá Nizozemsku, brzy možná Francii a Belgii. Kdy přijde na řadu Česko?  

Netflix nabízí ke sledování filmy a celé epizody seriálů výměnou za měsíční předplatné, které ve Spojených státech činí za osm dolarů, v přepočtu zhruba 150 Kč. Kromě počítače je možné video sledovat na chytrých telefonech, tabletech, některých televizích s připojením k internetu a herních konzolích. Netflix nyní připravuje nové roční předplatné, které umožní sledování filmů a seriálů až ze čtyř zařízení zároveň.

 

KL24

Služba nyní zažívá příznivě období, soudě alespoň podle rekordních finančních výsledků za první kvartál tohoto roku. Ve Spojených státech ji používá bezmála třicet milionů uživatelů, čímž předběhla tamní placenou sekci stanice HBO. Poslední čísla pak hovoří o tom, že mimo USA služba registruje přes sedm milionů lidí. 

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?