Hlavní navigace

Názory k článku Netflix ví, že si lidé mezi sebou sdílejí účty, ale zatím s tím nic dělat nebude

  • 23. 10. 2019 20:26

    RedMaX

    "Spotify to už od podzimu řeší a uživatelům při prvním přihlášení zkontroluje domovskou adresu."

    Spotify nemam, hudba uplne neni moje zaliba. Ne ze bych nic neposlouchal, ale hlavne pri behu, kde mam stazenych 300 mp3, ktere posloucham furt dokola, zajima me na tom jenom rytmus, protoze mi to pomaha s drzenim tempa, takze je to takovy uprimne pitomy "duc duc".

    Jak resi Spotify uzivatele, kteri jsou muj typ respektive, jak by resili me, kdybych mel ucet?
    Domaci PC
    PC na chalupe
    2x mobilni telefon s LTE

    Znamenalo by to, ze by si zaregistrovali treba me domaci PC a na zbytku zarizeni bych mel smulu? To bych s nima rychle vybehnul.

    Jinak co je komu do toho, kdo to kde prehrava? Bud ma sluzba moznost jednoho prehravani zaroven v jednu chvili, pak lze tezko sdilet nebo ma vic prehravani zaroven, pak je snad logicke, ze to budou uzivatele vyuzivat.
    Zrovna o Netflixu premyslim, SD tarif bych si nevzal ani za korunu, pozaduji HD, to znamena 260Kc mesicne. Samozrejme to budeme sdilet s tatou (bydlime kazdy jinde). Kdybych mel dalsi dva zname, tak bych vzal ten rodinny tarif pro ctyri, vysel by zdaleka nejlevneji.
    Pokud by teda Netflix mel neco proti, tak porad jsou tu pirati, ted jsem treba nasel sluzbu, kde za "share" platim 110Kč mesicne. Netflix na pul s tatou chci jen proto, ze budu platit jen o malinko vic a budu mit lepsi pocit platit opravdovym tvurcum obsahu a ne jen nekomu, kdo se na tom prizivuje.

  • 23. 10. 2019 21:50

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    Pokud máš individuální tarif, tak se můžeš přihlásit do všech možných zařízení a cestovat všude možně. Spotify adresu nijak neověřuje. Ostatně ani ti nedovolí poslouchat na více zařízeních současně, protože pokud posloucháš na počítači a zapneš appku na mobilu, ta na mobilu slouží jako dálkový ovladač pro PC. A pokud tam dáš play, tak se přehrávání automaticky naváže (a na PC se vypne).

    Problém je to u těch rodinných tarifů, které se dají sdílet s až šesti lidmi a jsou koncipované pro použití v jedné domácnosti. Členové tak čas od času budou muset ověřit polohu v místě bydliště toho, kdo to platí. Neřekl bych, že tím Spotify někoho šikanuje. Chrání svůj byznys. Navíc i ta jeho ochrana vždy půjde nějak obejít přes VPN a podvržení polohy na mobilu. Podvádění ale ztíží pro většinu lidí, kteří nemají technické znalosti. :)

  • 23. 10. 2019 22:23

    RedMaX

    Dekuju.
    Dobra tedy, kdyz bude mit rodina ten spolecnej tarif, tak to znamena, ze ikdyby to byla sirsi rodina a sesli se jednou za 14 dni pri nedelnim obede a zapnuli by si vsichni mobily se Spotify, tak je to overi v miste platce a bude to ok?

    A co pripad, kdy bude rodina jezdit nekam na chalupu, kde bude mit pocitac, ktery tam zustava stale a nikdy ho nepujde overit v miste bydliste platce? To by asi nebyl problem, pokud jsem pochopil teda spravne z tveho komentare, ze u Spotify ma kazdy clen rodiny (rodinneho tarifu) svuj ucet. Takze se proste prihlasi nekdo s overenym uctem.

    Jinak co jsem se bavil ruzne s lidma, tak to sdileni Netflixu hodne pouzivaji, ale prave treba v ramci rodiny, ikdyz spolu nebydli nebo treba kamaradi, kteri spolu spolubydli nebo treba bydli kousek od sebe, na stejne koleji a podobne, takze by overeni toho, ze se vyskytuji na stejne siti melo fungovat i pro Spotify asi bezproblemove.

  • 24. 10. 2019 10:21

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    U rodinných účtů na Spotify má každý z šesti členů vlastní účet (jméno a heslo) a každý z těch účtů se bude muset na libovolném zařízení (typicky mobilu) pravidelně připojit z místa bydliště plátce tarifu. Jak to bude fungovat u těch zařízení, kde polohu nejde ověřit přesně pomocí GPS (mobily nebo rádia), nevím. Ale tam to Spotify asi řeší přes IP adresu. Ta, pokud nebudeš mít VPN, bude na chatě jiná než doma v bytě. Ale zase asi není důvod mít na chatě zvláštní účet, když tam můžeš použít ten z mobilu, který ověřit půjde.

    Na Netflixu ty rodinné účty fungují jinak, všichni členové mají stejné přihlašovací jména a heslo, po spuštění si ale každý zvolí svůj profil. A jak píšu v článku, Netflix zatím adresy neověřuje a klidně povolí sdílení účtů lidí, kteří bydlí na jiném kontinentu. Zatím.