Hlavní navigace

Netflix si už předplácí 44 milionů lidí. Firma chystá velkou expanzi do Evropy

24. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finanční výsledky zveřejnil i Netflix. V Česku na něj pořád čekáme jako na smilování. Rok 2013 firma zakončila s více než 44 miliony předplatitelů služby. Před rokem byste jich napočítali 33 milionů. Celosvětově si službu předplatilo o 1,74 milionu lidí více (všechny země kromě USA), zatímco na domácí americké půdě jich bylo dokonce 2,33 milionu. Společnost v posledním čtvrtletí zaznamenala příjmy ve výši 1,175 miliardy dolarů.

Rostla tedy jak meziročně, tak ve srovnání s předchozím čtvrtletím. Pro někoho, kdo nemá možnost si Netflix přeplatit, nemá cenu zevrubně rozebírat, co se v minulém roce změnilo. Za zmínku stojí nástup formátu 4k, který zástupci společnosti potvrdili na výstavě CES 2014. Budeme u toho i my v Česku? Netflix bude letos určitě expandovat, bohužel ale konkrétní země neznáme. Velká expanze do Evropy pravděpodobně zahrne Německo a Francii.

 

Čili ty největší trhy. Ani Česko na tom s internetovou infrastrukturou není špatně. (V posledním reportu Akamai jsme skončili na sedmém místě s průměrnou rychlostí 9,8 Mb/s. Američané jsou hned za námi s 8,7 Mb/s.) Netflix se nepohne tam, kde je internet pomalý a omezený. Vysoká penetrace technologií DSL nám pomáhá. Na druhou stranu jsme země malá a objem potenciálních předplatitelů v našem regionu nebude největší. Nechme se překvapit.

Zdroj: Netflix