Hlavní navigace

Koronavirus pomohl Netflixu. Předplatitelů mu přibylo více, než čekal

22. 4. 2020

Sdílet

Zdroj: Netflix

S výsledky prvního čtvrtletí může být Netflix spokojený. Placená streamovací jednička utržila od ledna do konce března rekordních 5,8 miliardy dolarů a dosáhla i historicky nejvyššího čistého zisk ve výši 709 milionů. Tržby meziročně vzrostly o necelých 28 %, zisk dokonce na dvojnásobek.

Čísla odpovídají predikcím Netflixu z minulého čtvrtletí, ale zároveň mohla být podle finančního ředitele ještě vyšší, jenže kvůli koronavirové krizi rozkolísaly kurzy světových měn vůči dolaru.

Netflixu totiž přibylo více předplatitelů, než očekával. V lednu počítal s tím, že mu během kvartálu přibyde 7 milionů platících diváků. Realita? Nově příchozích bylo 15,8 milionu. Za tím opět musíme hledat koronavirus a lidi uzavřené doma lačnící po filmech a seriálech. Firma předpokládá, že v příštích třech měsících získá dalších 7,5 milionu abonentů, ale jde prý o velmi hrubý odhad. Po opadnutí krize totiž lidé mohou přestat platit.

TIP: Netflix na měsíc sníží kvalitu videa. Odlehčí tím internetu

Aktuálně má služba 182,9 milionu předplatitelů, z toho 70 milionů v Severní Americe, 58,7 milionu v Evropě a Středním Východě a 54,2 ve zbytku světa.

Taháky pro druhé čtvrtletí mají být seriál Space Force s nabitým obsazením (Steve Carell, John Malkovich, Lisa Kudrow) a akčňák Extraction s Chrisem Hemsworthem. Zároveň ale může nečekaně vystřelit i jiný pořad. Překvapivým hitem se totiž stala reality show Love is Blind, která v aktuálním čtvrtletí vystřelila do žebříčku deseti nejsledovanějších pořadů po celém světě včetně Česka.

KL24

PS: Netflix na YouTube uvolnil řadu svých dokumentárních pořadů včetně fantastického Our Planet.

Zdroj: Netflix

Byl pro vás článek přínosný?