Hlavní navigace

Netflix má již 124 milionů předplatitelů, ale růst zpomalil

18. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší placená streamingová služba posiluje. Netflix ovládl nominace na televizní ceny Emmy, když poprvé přeskočil HBO. Firma má v ohni 112 želízek, jeho konkurent „jen“ 108.

Daří se i finančně. Firma v druhém čtvrtletí utržila 3,9 miliardy dolarů a skončila s čistým ziskem 384 milionů dolarů, který pomáhá srazit 20miliardový dluh, který Netflix při budování impéria nadělal.

TIP: Netflix testuje nový, ještě dražší tarif. Ořeže přitom ty současné

Sto milionů dolarů do kasy přinesla stále fungující půjčovna DVD, zbytek pochází ze streamingu. Netflix už má 124 milionů platících diváků, z toho 56 milionů v USA a 68 milionů ve zbytku světa. Mezinárodní tržby navíc vůbec poprvé v historii přeskočily ty americké.

Základna uživatelů už ale neroste tak rychle jako dříve (Netflix očekával o milion více předplatitelů) a oslabil také meziroční růst tržeb. I to je jistě důvod, proč Netflix hledá lidi, kteří mu pomohou růst na menších trzích včetně Česka.

MMF24

Netflix si je vědom, že mu roste silná konkurence v podobě HBO Go, Prime Videu od Amazonu a také chystané služby od Disneyho. Rivalů se ale nebojí a vítá je. Pro tvůrce obsahu prý nikdy nebyla tak vhodná doba jako nyní. Samotný Netflix letos na vlastní tvorbu uvolní 8 miliard dolarů. Chystá pokračování stávajících seriálů, natočí nové filmy, v plánu má i mezinárodní produkci včetně menších trhů (např. v Dánsku). Podle Variety chystá rovněž adaptaci třech komiksů Millarworldu, vydavatelství, které koupil před rokem.