Hlavní navigace

Netgear Arlo Baby: multifunkční kamera pro rodiče (vyzkoušeno)

17. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Netgear je známý spíše jako výrobce síťových zařízení, takže jeho dětskou chůvičku Arlo Baby jsem musel aspoň vyzkoušet. Za doporučenou cenu aktuálně okolo 6000 Kč jde o hodně drahý špás, Arlo Baby je ale multifunkční a může nahradit několik zařízení. Kromě kamery s vysokým rozlišením a nočním viděním funguje i jako nočním lampička, obousměrný komunikátor, přehrávač ukolébavek a senzor kvality ovzduší.

Pod jménem Arlo nabízí Netgear celou řadu bezpečnostních kamer a dětský model se kromě funkcí liší i vzhledem – kamera vypadá díky oddělávacím uším jako kočka, pes nebo králík, přičemž zvířecí motivy je možné zakoupit samostatně.

IMG_0307 IMG_0308

Kamera může stát na stole, ale má i stativový závit. Funguje na akumulátor, který ale vydrží jen zhruba dvě hodinky, takže pro ni bude vhodnější nějaké místo poblíž zásuvky. Napájí se přes konektor microUSB.

IMG_0309  IMG_0312

Na těle má dvě tlačítka pro zapnutí lampičky (tlumeně osvětlená zadní část kamery) a spuštění ukolébavky. Všechno jde ale ovládat i přes aplikaci pro Android i iOS. Ta má tři záložky: Mode (přepínáte mezi stavem zapnutí a plánovaným spouštěním podle času nebo GPS polohy), Devices (aktuální obraz z kamery a interakci) a Library (záznamy kamery).

Tip: Více článků o dětech a rodičovství najdete na novém webu Rodičov.cz

Na záložce Devices lze zapnout upozorňování zvlášť na pohyb a zvuk a nastavit, co se má v případě poplachu stát (pořízení fotky nebo videozáznamu) a zda má notifikace přijít e-mailem. V nastavení lze vypnout diodu na přední straně kamery, která dítě zbytečně láká.

netgear arlo 1 netgear arlo 2 netgear arlo 3

V nastavení videa můžete vybrat rozlišení až Full HD (ale pro dobrou kvalitu bude 720p stačit), a také úhel zorného pole mezi 90 a 130°. Stejně jako u bezpečnostních kamer můžete zvolit zónu, pro kterou platí sledování pohybu. Velmi kvalitní obraz má zejména v noci, stačí jí jen minimální náznak světla ze kterého pro obraz vytáhne maximum.

Kvalita video/snímků:

netgear arlo 9 netgear arlo 10netgear arlo 4

IMG_0310 Noční lampička, příjemný doplněk

Přímo v obraze je ikonka, po jejímž rozkliknutí uvidíte stav místnosti: teplotu, vlhkost a kvalitu ovzduší. Z těchto údajů dostanete i sedmidenní statistiku. Ze stejného místa lze dálkově pouštět ukolébavky (a zvuky oceánu), na vnitřním 20MB úložišti je jich devět přednastavených.

Poslední ikonka ovládá lampičku na zádech kamery. Umožňuje nastavit jakoukoliv barvu a nechat ji měnit podle předem daného časového plánu, nebo ponechat jen jednu barvu.

netgear arlo 6 netgear arlo 7 netgear arlo 8

Nevýhodou Arlo Baby je kromě vysoké ceny hlavně nízká výdrž na akumulátor, přičemž pokud potřebujete monitorované místo střídat, hledání zásuvky a adaptéru se brzo omrzí. Video je sice kvalitní, ale obraz má zpoždění asi 3 až 4 sekundy a je hodně citlivé na kvalitní signál. Dosah kamery od Wi-Fi routeru je docela krátký.

Nahrávky se ukládají do cloudu, na kterém je omezený prostor a Netgear jej určitým způsobem zpoplatňuje (zadarmo se po týdnu vymažou).

Pokud ale máte nad dětskou postýlkou možnost elektřiny a namontování držáku, bude Arlo Baby určitě komfortnější a multifunkční kamerkou, než klasické řešení v podobě druhého smartphonu s aplikací chůvičky. Čidlo teploty a vlhkosti spolu s možností vzdálené komunikace a pouštění usínací hudby se mi líbilo.

+: noční vidění, senzor kvality vzduchu, funkce lampičky

KL24

−: slabá výdrž

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.