Hlavní navigace

Netgear WNDR4300: nový router s instalací bez cédéčka

19. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Řadu routerů od Netgearu rozšiřuje nový model WNDR4300. Dvoupásmový směrovač pracuje na 2,4 i 5GHz frekvenci a dosahuje teoretické rychlosti 300 Mb/s + 450 Mb/s s podporou vlastní cloudové služby. Dobrou zprávou je instalace bez potřeby CD pouze s pomocí aplikace Netgear Genie.

Mezi hlavní funkce patří

  • ReadySHARE Cloud – možnost vytvořit z pevného nebo flash disku připojeného do USB portu privátní cloud pro bezpečný přístup, editaci či sdílení souborů v rámci domácí sítě či kdekoli v dosahu internetu.
  • ReadySHARE Printer – USB tiskárny a multifunkce připojené k routeru mohou být zpřístupněny z jakéhokoli počítače připojeného k domácí síti. Pro bezdrátový tisk tedy není nutné kupovat tiskárnu se zabudovaným Wi-Fi rozhraním.
  • NETGEAR MyMedia – funkce pro rychlé nalezení a přehrávání multimediálních souborů dostupných kdekoli v domácí síti.
  • Rodičovská kontrola Live Parental Controls – cesta, jak mohou rodiče (nebo firemní administrátoři) určit, které webové stránky mají pro jejich děti (či zaměstnance) nevhodný obsah a nebudou se k nim moci připojit, případně v jakých hodinách se vůbec půjde připojit k internetu.
  • Síť pro neautorizované (tzv. guest) uživatele – umožňuje návštěvníkům připojit se k vybraným počítačům, tiskárnám, úložištím nebo jiným zařízením domácí sítě bez přiděleného síťového hesla; majitel routeru má samozřejmě možnost nastavení úrovně omezení přístupu.

 

KL24

První kroky s routerem zvládne uživatel prostřednictvím aplikace Genie bez CD, která automaticky provede veškeré potřebné konfigurační procesy. Model WNDR4300 obsahuje 680MHz procesor společně se 128 MB flash paměti a 128 MB RAM. Bude se prodávat za cenu 3200 Kč

zdroj: Netgear

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.