Hlavní navigace

NetTop s dvoujádrovým Atomem

14. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI představilo sympatický malý počítač s dvoujádrovým Atomem, 2 GB DDR2 pamětí a DVD-RW mechanikou. Wind NetTop D130, jak se toto PC oficiálně jmenuje, má dle slov výrobce mít spotřebu 35 W a hluk pod 30 dB. Zda je uváděna spotřeba v idle či plné zátěži, o tom už tisková zpráva nehovoří (první případ by nebyl nijak zajímavý, neboť 35 wattů v idle mělo i naše násobně výkonnější PC s AMD 780G a Athlonem X2 4850e).

Zato jsem v ní našel jinou zajímavou větu, cituji: Pro porovnání s klasickými ATX 250-300W zdroji vykazuje MSI Wind NetTop D130 až o 89 % menší spotřebu. Jestli NetTop nakonec obsahuje nějaký velmi účinný zdroj při malém odběru, anebo to je myšleno tak, že tradiční PC mají výrazně vyšší spotřebu, těžko říct, věta je šifrována PR jazykem vyšší úrovně.

Dle dalších nettopů na stránkách MSI se dá předpokládat, že je osazena opět čipová sada Intel 945GC (ICH7, podpora dvou SATA zařízení, na desce typicky gigabitová síťovka, 7.1 audio a dva SO-DIMM 553MHz DDR2 sloty). Opravdu smutný je pouze jediný analogový výstup na monitor pro patnáctikolík D-Sub. Díky dvěma gigabajtům RAM by NetTop D130 na rozdíl od modelu 120 měl být schopen slušného provozu Windows Vista, ale zda jako domácí nenáročné PC neposkládat raději něco takovéhoto, záleží pouze na tom, jestli potřebujete kompletní řešení a malou skříňku.

CS24

 

Zdroj: MSI, galerie obrázků MSI (zde jsou k vidění fotky ve vyšším rozlišení)

Autor článku