Hlavní navigace

Neuvedený Intel Core i7-2700K dosáhl 5 GHz na vzduchu

6. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv je výkon stávajících procesorů architektury Sandy Bridge stále nepřekonán, Intel se již nyní rozhodl poodhalit roušku tajemství z nového modelu a nabídl vybraným jedincům předprodukční vzorek Intel Core i7-2700K. Skupina nadšenců si s ním v ústraní pohrála a dokázala z něj dostat rovných 5 GHz při použití vzduchového chlazení.

Pro dosažení výsledku bylo nutné zvednout VCore až na 1,384 V, násobič měl hodnotu padesáti a BCLK bylo rovno 100 MHz. Takto přetaktovaný procesor dokázal svou stabilitu v benchmarcích SuperPi mod a CPUmark – i když se to rozhodně nedá považovat za důkaz skálopevné stability, působí výsledky i tak nadějně a je zde slušná šance, že i prodejní čipy budou schopny pracovat na takto vysokých frekvencích.

Samotný Intel Core i7-2700K je nástupcem i7-2600K, jeho nominální kmitočet je 3,5 GHz. Fyzicky jde o čtyřjádro s podporou technologie HT, dostanete tak virtuální osmijádro. Maximální frekvence Turbo Boost je 3,9 GHz, vyrovnávací paměť třetí úrovně má velikost 8 MB a procesor v sobě ponese i IGP v podobě Intel HD 3000. TDP by mělo být do 95 W.

CS24

Cena ani dostupnost nebyla oznámena, spekuluje se však o částce mezi 5500–6500 Kč. Novinka by teoreticky mohla dorazit právě při vydání konkurenčních Zambezi (architektura Bulldozer) – kdo si myslíte, že vyhraje?

Zdroj: news.softpedia.com